Select your Top Menu from wp menus

Poljska premijerka upozorila Bruxelles: Ukoliko se pritisci na Poljsku nastave, biti će velikih problema za jedinstvo Europske unije

Poljska premijerka upozorila Bruxelles: Ukoliko se pritisci na Poljsku nastave, biti će velikih problema za jedinstvo Europske unije

Nakon što je Europski parlament u srijedu prihvatio novu rezoluciju kojom izražava zabrinutost kako paraliza poljskog Ustavnog suda ugrožava demokraciju, osnovna prava i vladavinu zakona, Poljska premijerka Beata Sydlo je izjavila da je ovim postupkom Europski parlament samo potkopao vlastiti ugled.

Sydlo je izjavila kako je Europski parlament dozvolio da ga se uvuče u igru organiziranu od Građanske platforme (bivša vladajuća stranka u Poljskoj) kako bi mogli realizirati svoje ciljeve u Poljskoj.
“Parlament je postao taoc tih političara i dozvolio je da ga se uvuče u igru koja ga diskreditira i ismijava” izjavila je.

Poljska premijerka je odmah i upozorila Bruxelles da ukoliko se nastavi s ovakvim debatama, imati ćemo sve više i više problema za jedinstvom Unije i da bi se danas političari unutar EU trebali više baviti onime što Europljani očekuju, a ne nekakvim igricama.
Ova izjava je dosta jasno upozorenje Bruxellesu da Poljska više ne namjerava trpjeti ovakve inicijative koje izravno utječu na politički život u Poljskoj u korist jedne strane koja je zapravo i izazvala ovu krizu mijenjajući zakon o izboru ustavnih sudaca tik pred parlamentarne izbore prošle godine.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi/thenewspl/ foto: Kancelaria Premiera

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *