Select your Top Menu from wp menus

Željko Glasnović: Zaboravlja se sramotni incident Hrvoja Hribara

Željko Glasnović: Zaboravlja se sramotni incident Hrvoja Hribara

Hrvoje Hribar kao ravnatelj HAVC-a sufinancirao je danski film koji optužuje Hrvatsku vojsku da je počinila ratni zločin na psihičkim bolesnicima u Dvoru. Danas više nitko ne govori o tom prvorazrednom skandalu i Hrvoje Hribar u tišini i dalje radi kao ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra.

Saborski i general Hrvatske vojske Željko Glasnović, veliki ratnik koji se danas bori za svoju Hrvatsku dušom i tijelom i koji je posvetio najveći dio postratovskog života pokretanju Lustracije. neizostavnog čimbenika koji se mora provesti u Hrvatskoj nakon doživotnih presuda Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču.

Nedavan incident u Srbu, mjestu stradanja hrvatskih civila iz 1941 godine, mjestu zbog kojeg je hrvatskom generalu zamjereno što je boravio tamo i što je želio očuvati dignitet stradalih i ubijenih kojima se potomci tadašnjih krvnika danas smiju i slave ta djela svojih predaka. General Glasnović je još jednom pokazao odlučnost, odmjerenost, snagu i neiscrpnu energiju kojom je štitio hrvatske nacionalne interese dok su razni Pusići, bivši pripadnici zločinačke JNA, a danas “mirotvorci i borci za ljudska prava” koristili medijski prostor kako bi po tko zna koji put ranili državu u kojoj žive.

Željko Glasnović Domovinski rat
General Glasnović, fb. Željko Glasnović

General koji je dobio daleko najviše preferencijalnih glasova na proteklim izborima te dokazao svoj izborni legitimitet komentirao je događaje na svojoj facebook stranici ukazujući na neobjašnjivu poziciju Republike Hrvatske.

Države u kojoj ona sama financira laži protiv sebe, financira svoje samouništenje dok tzv. tuđmanisti, starčevićevci, moderni demokršćanii šute bez hrabrosti i energičnosti, odnosno nemoći izreći ono što svi povjesničari znaju, nemoćni izreći da je u Srbu počinjeno veliko zlo i da je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman jasno iskazao svoje mišljenje o tom  događaju koji nije bio niti hrvatski niti antifašistički niti je bio ustanak porobljenog naroda, bio je to ratni zločin, bio je to masakr koji je na nasvirepiji način ubijao pripadnike hrvatskog naroda.

Željko Glasnović ima snage, ima hrabrosti i ima volje otići u Srb i braniti te hrvatske nacionalne interese. Kako opravdati financiranje projekta koji optužuje Hrvatsku da je počinila ratni zločin, da je ubijala nesretne psihičke bolesnike putem svojih vojnika. I danas Hrvoje Hribar živi na teretu državnog proračuna i danas Hrvoje Hribar za ovu veleizdaju nacionalnih interesa ne snosi nikakvu odgovornost jer desni se boje da će ih proglasiti fašistima, nacistima, ustašama ako se usprotive protiv gnjusnih laži, dok su lijevi s podsmjehom na korak bliže uništenju hrvatske državnosti kako bi njihova neprežaljena Jugoslavija ponovno došla u prvi plan.

Srećom danas imamo ovakve nacionalne domoljube kao što je general Glasnović koji se odrekao svoje visoke saborske plaće u korist jedne obitelji kojoj je taj novac potreban. To je hrvatski general, to je hrvatski ratni vojni invalid koji je skoro ispustio dušu na visoravni Kupresa, srećom njegovi suborci i njegovi vojnici su ga spasili i dali mogućnost da se i dalje bori za svoju Hrvatsku drugim sredstvima.

Sretno Generale u toj borbi, hrvatski branitelji su uz tebe, veterani Domovinskog rata su uz tebe, uz tebe je dijaspora širom svijeta, uz tebe su obitelji više tisuća žrtava Domovinskog rata, uz tebe je cijela Domovinska i iseljena Hrvatska jer želi da je i dalje zastupaš i da je i dalje braniš od raznih Documenti, raznih Teršelički, raznih Pusića.

“Propagira se da se prošlost zaboravi. U Hrvatskoj se ide i nekoliko koraka dalje. Prevladava trend da se povijest ne čita, a samozvani“ stručnjaci“ izmišljaju i tumače svoju verziju povijesnih događaja.

Nedavna zbivanja u Srbu i nova srpska diplomatska ofenziva koja ima cilj diskreditirati Republiku Hrvatsku na međunarodnoj sceni, samo je kontinuitet velikosrpske obmane koja traje duže od jednog stoljeća.

U Hrvatskoj, oni koji su izgradili svoj politički identitet u SFRJ i njihovi ideološki sljedbenici, velikodušno pomažu u širenju te velikosrpske propagande. Oni vode propagandni rat protiv svoje države. Još je pogubnija činjenica da se kroz hrvatske institucije financiraju anti-hrvatski projekti. Tako je Hrvatska država do sada odvojila desetke milijuna kuna za financiranje projekata tih „kavijar socijalista“. Sjetimo se samo sramotnog incidenta sa HAVC-om i njegova ravnatelja Hrvoja Hribara. Sredstvima hrvatskih poreznih obveznika, financira se danski dokumentarni film o ratnom zločinu u Dvoru na Uni 1995., u kojem je arhivska filmska građa zloupotrijebljena tako da se lažno optuže pripadnici hrvatske vojske.

Cilj te anacionalne manjine, koja je ovladala hrvatskim kulturnim prostorom, kristalno je jasan: dovesti u pitanje stvaranje hrvatske države. Partijske ćelije u mainstream medijima provode taktiku destruktivne kritike protiv vlastite države, a preko plasiranja dezinformacija i uvođenja kaosa u javnim raspravama, iskrivljuju povijesnu istinu, te tako dalje uništavaju svaki pozitivni osjećaj hrvatskog puka za ovu državu. To je glavni razlog zašto u hrvatskom puku prevladava umjetna atmosfera očaja i beznađa.

Zašto u Hrvatskoj još nije došlo do one dugo očekivane i nužne katarze? Zašto se bojimo suočavanja sa istinom? Zašto se bojimo priznati da smo, gotovo po svim elementima, od vanjskog duga i korupcije do socijalističke birokracije i neefikasnog pravosudnog aparata, dobili presliku bivše države?

Željko Glasnović

Danski film, izvor Maxportal
Danski film, izvor Maxportal

M.Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *