Select your Top Menu from wp menus

Željko Glasnović iznio razlog zašto nije bio u Saboru nakon prozivke Ivana Šukera

Željko Glasnović iznio razlog zašto nije bio u Saboru nakon prozivke Ivana Šukera

U vremenskom razdoblju od 9 do 13. svibnja saborski zastupnik i general Željko Glasnović je sudjelovao u radu Pododbora za  za obranu i sigurnost PS NATO-a u Litvi, Latviji i Estoniji te je to razlog izostanka sudjelovanja u saborskoj raspravi. Obzirom da je bio otvoreno prozvan od strane predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Ivana Šukera zbog nedostatka kvoruma za glasovanje, oglasio se na svojem Facebook profilu o svojim međunarodnim obvezama u sklopu aktivnosti Hrvatskog sabora.

Evo što je general Željko Glasnović napisao:

od 9.-13. svibnja 2016.

Kao član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, od 9.-13. svibnja 2016. sudjelovao sam u radu obrambeno sigurnosnog odbora PS NATO-a u Litvi, Latviji i Estoniji, te sam tamo bio jedini predstavnik RH. Putovao sam isključivo sukladno službenom programu, u organizaciji, te po odobrenju nadležnih i ovlaštenih službi u Hrvatskom saboru. Isto se odnosi i na putni nalog i na termine letova. Zbog prozivanja u javnim medijima za nedolazak na sjednicu sabora dodajem sljedeće:

Naglašavam da nisam mogao utjecati na program ove aktivnosti niti na termine polaska (8.svibnja) i povratka (13. svibnja). Program su slagale zemlje domaćini (9.-13. svibnja), a nadležne službe u Hrvatskom saboru organizaciju putovanja i putnih karata te termine leta. Nalog za službeno putovanje izdan je sukladno navedenom programu.

Prije davanja izjava u javnim medijima neki „vitezovi švedskog stola“ trebaju provjeriti informacije koje iznose u javnost, osobito kad se radi o informacijama koje moraju znati po svojoj dužnosti. Neka se saborski zastupnik Šuker za neodgovornost u radu ispričava u svoje ime.

Zeljko Glasnović u Litvi, Izvor: FB Željko Glasnović
Zeljko Glasnović u Litvi, Izvor: FB Željko Glasnović

M. Glavinić/NP/Foto: FB Željko Glasnović

Facebook Comments

Vezani članci

1 Komentar

  1. Pingback: Usamljeni borac protiv balkanske Hrvatske | Novi Pogledi

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *