Select your Top Menu from wp menus

Viktor Orbán, Povijesni govor 15. 03. 2016

Viktor Orbán, Povijesni govor 15. 03. 2016

Uživajte u govoru mađarskog premijera Viktora Orbana s hrvatskim prevodom. Govor je održan 15 ožujka 2016. godine povodom obljetnice ustavne revolucije 1948 nakon čega je ukinut feudalizam u Austro-Ugarskoj monarhiji.

Odjeci snažnog Orbanovog govora ne prestaju ni deset dana poslije, kada je Viktor Orban održao govor povodom mađarskog nacionalnog praznika obilježavanja Ustavne revolucije 1848 godine kojom se završilo stoljeće apsolutizma u bivšoj Austro-Ugarskoj monarhiji. Viktor Orban je usporedio dvije  „napisane sudbine“ za mađarski narod s današnjom “knjigom sudbine“, s kojima se Mađari nisu složili, iako su svi rekli da se ne može ništa promijeniti, narod je tada pokazao da kada je složan i jedinstven sve može napraviti. Tako je bilo tijekom Ustavne revolucije prije 168 godina protiv carske dinastije Habsburg, gdje je sprječeno utapanje Mađarske u „njemački ocean“, tako je u „knjizi sudbine“ bilo napisano da će Mađarska ostati okupirana od Sovjetskog saveza sve dok se ne ugasi i najmanji duh nacionalne svijesti Mađara koji se nisu s tim složili te su revolucijom 1956 godine protiv sovjetskih vlasti zaustavili utapanje Mađarske u „sovjetski ocean“. Tako i danas  „knjigu sudbine“ su napisale skrivene svjetske sile koje žele uništiti sve što je posebno, neovisno,  stoljećima staro i nacionalno kako bi miješanjem kulture, religije i naroda uništili raznolikost i ponos Europe te dobili beskrvnu i pokorenu Europu i ako se narodi Europe suglase sa takvom „knjigom sudbine“ , njihova sudbina će biti zapečaćena i progutana u ogromni trbuh Sjedinjenih Europskih Država.

neke izdvojene poruke, screenshot
Neke izdvojene poruke iz govora Viktora Orbana, screenshot NP

Orban je u svojem veličanstvenom govoru istakao da snage koje su spremne oduprijeti se takvom uništenju tisućljetnog nacionalnog ponosa i kulture jačaju te kako su prvi tu opasnost prepoznali Mađari i Poljaci koji čekaju ostale narode Europe da im se pridruže u borbi za očuvanje raznolikosti i posebnosti Europskog kontinenta.

Znakovita je i izjava da su svi oni koji dolaze kao prijatelji i saveznici te koji bježe od ratnih stradanja i razaranja, a žele prihvatiti Europu onakva kakva je i poštivati njena pravila, svi su dobrodošli da u takvim uvjetima grade svoj dom i svoju budućnost dok za one koji ne žele poštivati zakone i tradiciju postojati će uvijek otpor. Poslušajte državnički govor Viktora Orbana koji je jasno sažeo sve ono od čega Europa danas boluje.

Priredio: Milan Glavinić/Video: Veritas vos liberalit-Vijesti bez cenzure 

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Viktor Orbán, Povijesni govor 15. 03. 2016

Objavljeno u: Viktor Orbán, Povijesni govor 15. 03. 2016
  • novipogled na: ožujak 28, 2016 u 11:19 am #4144

    Uživajte u govoru mađarskog premijera Viktora Orbana s hrvatskim prevodom. Govor je održan 15 ožujka 2016. godine povodom obljetnice ustavne revolucij
    [Cijeli članak pročitajte ovdje: Viktor Orbán, Povijesni govor 15. 03. 2016]

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.