Select your Top Menu from wp menus

VIDEO -Draga Soić u Srbu: S njima (Hrvatima) života nema!

VIDEO -Draga Soić u Srbu: S njima (Hrvatima) života nema!

Dan poslije okupljanja u Srbu, Željko Glasnović se osvrnuo na svojem Facebook profilu na događaje oko obljetnice “ustanka” u Srbu.Obzirom da je danas sigurno jasno da ti zločini koji su se dogodili poslije tzv. Ustanka prema civilima hrvatske nacionalnosti sigurno nemaju mjesta za veličanje u Republici Hrvatskoj.

Tijekom veličanja zločina nad Hrvatima uz Milorada Pupovca i Stjepana Mesića, oduška si je dala i stanovita Draga Soić svojom izjavom: “S njima (op. Hrvatima) života nema!”

Prenosimo izjavu gererala Željka Glasnovića u cijelosti.

Željko Glasnović: “Povijesne istine (u kontekstu) jedne imperijalne hegemonije u Srbu su se davne 1941. reflektirale pokoljem nedužnih. Republika Hrvatska je dostatno zrela odrediti okvire tih događaja i uspostaviti zasluženi odnos prema tim događajima.

75 godina nakon pokolja, organizirati “proslavu” ustanka hrvatskih naroda, tumačeći povijest s pozicija uspostavljenih u jednoumlju (pretakanja jednog zločina u pravedan čin borbe za opstanak) poigravanje je s temeljnim vrijednostima demokratskog društva,

Proslava je organizirana bez izvođenja himne RH, s govornicima koji su prikladniji komunističkom jednoumlju i velikosrspkom projektu nego veličanju pravedne borbe za opstanak.

Smatrao sam moralnom obavezom povijesne istine i karakter davnih događaja vlastitim prisustvom približiti široj javnosti i pokrenuti ozbiljnu društvenu raspravu o današnjim zagovarateljima obljetnica u Srbu

Bog i Hrvati
vaš Željko Glasnović

M.Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *