Select your Top Menu from wp menus

VIDEO: BRUNA ESIH dobila snažnu podršku Hasanbegovića i Štedula za preferencijalne glasove

VIDEO: BRUNA ESIH dobila snažnu podršku Hasanbegovića i Štedula za preferencijalne glasove

MINISTAR kulture Zlatko Hasanbegović  i Nikola Štedul su javno podržali Brunu Esih, nestranačku kandidatkinju na listi HDZ-a u Prvoj izbornoj jedinici i pozvali glasače da 11.  GLASAJU ZA 11. NA LISTI kako bi dobila što veći broj preferencijalnih glasove temeljem kojih može postati zastupnica u Hrvatskom saboru.

“Iznimno mi je drago što je Hrvatska demokratska zajednica prepoznala rad Bruna Esih i što je otvorila prostor novim i neopterećenim ljudima. Pozivam birače 1. izborne jedinice da daju svoj glas Bruni Esih!” – rekao je tehnički ministar kulture.

O gospođi Esih Hasanbegović je rekao:

Brunu Esih poznajem više od deset godina. Ona je moja prijateljica i suradnica s Instituta, poznajem ju kao vrijednu i predanu osobu. Iznimno mi je drago što je Hrvatska demokratska zajednica otvorila prostor novim neopterećenim ljudima bez bilo kakve hipoteke.

Ovu prigodu bih iskoristio i pozvao sve birače, neovisno o političkoj i stranačkoj pripadnosti da to prepoznaju i u Prvoj izbornoj jedinici daju svoj preferencijski glas  Bruni Esih koja se nalazi na 11 mjestu HDZ-ve liste. ” – istakao je Hasanbegović.

Podršku Bruni Esih dao je i Nikola Štedul, hrvatski aktivist koji je preživio pokušaj ubojstva jugoslavenskih tajnih službi.

“Ja svakako podržavam Brunu Esih u sadašnjim izborima i bez obzira na kojem će biti mjestu, moj glas je njen.” – izjavio je Štedul.

Bruni Esih profesorici filozofije i kroatologije i asistentici na Institutu društvenih znanosti “Ivo Pilar” znanstveni interesi su hrvatska suvremena povijest, Drugi svjetski rat i poraće te Domovinski rat.

Rođena Splićanka i majka troje djece predsjednica je Udruge Hrvatski križni put. Upravo sabor Udruge kojoj je na čelu donio je zaključak o izradi nacrta budućeg zakona o lustraciji.

Prof. Bruna Esih diplomirala je filozofiju i kroatologiju, a doktorsku disertaciju izrađuje iz područja suvremene povijesti. Rođena je Splićanka, a živi i radi u Zagrebu. Zaposlena je na Institutu društvenih znanosti “Ivo Pilar”. Udana je i majka troje djece.

Bila je izaslanicom Predsjednice RH na ovogodišnjoj komemoraciji u Bleiburgu a potom u šumi Lug kod Bjelovara te na jami Jazovka kao i na brojnim drugim mjestima gdje ju je hrvatska javnost imala priliku bolje upoznati i poslušati njezina obraćanja koja su iznimno dobro prihvaćena.

Predsjednica je udruge Hrvatski križni put koja se bavi istraživanjima stradanja Hrvata tijekom II. sv. rata i poraća do današnjih dana.

Kandidatkinja je za zastupnicu u Hrvatski sabor na listi  Hrvatske demokratske zajednice na 11. mjestu u Prvoj izbornoj jedinci.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, izvor: Maxportal/FB Bruna Esih, foto:FB Bruna Esih

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *