Select your Top Menu from wp menus

Veliki zaokret: Plenković u nove izbore s doktorima znanosti Kujundžićem i Prgometom umjesto Ćorića i Tepeša

Veliki zaokret: Plenković u nove izbore s doktorima znanosti Kujundžićem i Prgometom umjesto Ćorića i Tepeša

Dolaskom Andreja Plenkovića na čelo Hrvatske demokratske zajednice, najavljeni procesi promjene smjera  unutarnjeg ustroja u kojem bi se trebali vratiti stručni ljudi s uspješnim karijerama je započeo je odlukom Visokog suda časti HDZ-a gdje je jednoglasno potvrđeno da se Drago Prgomet i Milan Kujundžić vrate u stranku.

Prof. dr.sc. Milan Kujundžić, dugogodišnji ravnatelj Kliničke bolnice Dubrava gdje je od 1996 godine do danas pročelnik Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju Klinike za unutarnje bolesti. Nakon gubitka predsjedničkih izbora u HDZ-u 2012.godine od Tomislava Karamarka napustio je stranku te osnovao Hrvatsku zoru koja nije postigla zapažene rezultate.

Prof.dr. sc. Drago Prgomet, specijalist otorinolaringolog. trenutno je pročelnik Katedre za otorinolaringologiju s audiologijom i fonijatrijom Medicijskog fakulteta u Zagrebu. Dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski ratni vojni invalid iz Domovinskog rata. Autor knjige o Domovinskog ratu Sakupljači gelera (2014.godine). Godine 2012 je izabaran za zamjenika predsjednika HDZ-a, ali kako nije imao nikakav utjecaj u stranci 2015 godine je istupio iz HDZ-a te nakon izbora u Hrvatski sabor na listi MOST-a osnovao je stranku HRID.

Na sjednici Visokog suda časti HDZ-a donešena je jednoglasna odluka da se Drago Prgomet i Milan Kujundžić vrate u stranku.

Sjednica je započela u 12 sati, a odluka je donesena za petnaestak minuta. Zaključeno je da ne postoji niti jedna prepreka za njihov povratak nakon što su Prgomet i Kujundžić podnijeli zahtjev za člantstvo u HDZ-u.

Razgovori novog vodstva HDZ-a i dvojice bivših članova kako saznaje Maxportal, a koji su izašli iz HDZ-a u vrijeme dok je predsjednik stranke bio Tomislav Karamarko trajali su vrlo kratko i suglasili su se da je trenutak za povratak Prgometa i Kujundžića.

“Vrlo lako sam se  dogovorio o svemu sa Andrejom Plenkovićem i Davorom Stierom. Spremam se za izbore, a još nismo razgovarali konkretno o listama”  – izjavio je  dr. Milan Kujundžić

Drago Prgomet koji je bio zamjenik predsjednika HDZ-a u vrijeme Karamarka, a kao i dr. Kujundžić zalagli su se za demokratizaciju stranke, ali je staro vodstvo krajnje negativno reagiralo na svaki njihov politički angažman nakon čega su napustili stranku.

Proces povratka Kujundžića i Prgometa u stranku je pokrenut te su ostale još tehničke formalnosti oko i službenog povratka koji trebaju pokrenuti povratnici slanjem službenog zahtjeva za povratak koji Sud časti na slijedećoj sjednici treba potvrditi. Što će se dogoditi s njihovim strankama za sad nije poznato.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *