Select your Top Menu from wp menus

Veličanstven nastup premijerke Szydło u poljskom Senatu: Poljska neće trpjeti nikakve ultimatume!

Veličanstven nastup premijerke Szydło u poljskom Senatu: Poljska neće trpjeti nikakve ultimatume!

Snažan istup premijerke Beata Szydło u poljskom Senatu u sklopu očekivanog ponovnog napada od strane Europske komisije na suverenitet Poljske. U pripremi je i Rezolucija o obrani suvereniteta Republike i prava svojih građana koja je prošla dva čitanja. U ponedjeljak bi Europska komisija trebala uputiti i službenu kritiku Poljskoj oko problema sa Ustavnim sudom.

Szydlo u parlamentu 20.05.2016, izvor: screenshot
Szydlo u parlamentu 20.05.2016, izvor: screenshot

„Želimo da Europa poštuje naš suverenitet, naš izbor, našu tradiciju“ – istakla je u poljskom Senatu premijer Poljske Beata Szydło komentirajući upozorenja Europske komisije o stanju u Poljskoj. „Poljska neće trpjeti nikakve ultimatume, poštovati će se volja Poljaka“ – rekla je šefica vlade.

Zamjenica predsjednika vladajuće stranke Pravo i Pravednost (PiS) naglasila je da opozicija napada poljski suverenitet i podržava aktivnosti Europske komisije čiji je cilj protupravno nametanje rješenja Varšavi. „Naša zemlja je punopravna članica Europske unije i ima ista prava i obveze kao i druge članice. Problem s mišljenjem i autoritetom nema Poljska, ali ima zato Europska komisija.“- rekla je Szydło.

Beata Szydlo, screenshot
Beata Szydlo, screenshot

Premijerka je uvjerena da je vlada odlučna riješiti krizu Ustavnog suda, uz napomenu, da je snaga Ustavnog suda njegova politička neutralnost te da Vlada Poljske želi popraviti tu situaciju oko neutralnosti Ustavnog suda koja je narušena tijekom prethodne vlade Građanske platforme (PO). Prema premijerkinim riječima, Europska unija treba Poljsku kao što i Poljska treba Europsku uniju. Europska unija treba poštivati pravo naše zajednice, tradiciju u suverenitet kao i suverenitet drugih članica Europske unije te će Poljska biti odlučna u provođenju volje poljskog naroda i njegovih suverenih odluka.

Također je Szydło kritizirala i postupke političara opozicije koji potkopavaju poljski suverenitet te pozdravljaju kritiziranje svoje države.  „Kada su izazovi i pritisci veliki, svi političari bi trebali biti zajedno, a ne poticati napade na našu državu. Poljski suverenitet treba biti u srcu svakog građanina, a posebno politike – zaključila je premijerka Beata Szydło svoj veličanstven nastup u poljskom Senatu.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: screenshota

Vezani članci:

http://novipogledi.hr/politika/unija-je-danas-vidjela-pravo-lice-poljske-ponosnu-jaku-samouvjerenu-i-s-ogromnim-strahopostovanjem-kraj-patoloskog-pokoravanja-poljske-vlade/

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *