Select your Top Menu from wp menus

Veleposlanstvo SAD-a u Varšavi se ogradilo od izjava Billa Clintona

Veleposlanstvo SAD-a u Varšavi se ogradilo od izjava Billa Clintona

Američko veleposlanstvo u Varšavi se distanciralo od ranijih komentara bivšeg predsjednika Billa Clintona koji je nedavno komentirao na „Diktaturu sličnu Putinovoj“ u Poljskoj.

U objavljenom twitteru američkog veleposlanstva stoji: „Imajte na umu, da samo izjave predstavnika američke administracije predstavljaju službeni stav SAD-a“ – stoji u objavljenom twitteru američkog veleposlanstva u Varšavi koji objavljen u četvrtak.

U.S. Embassy Warszaw, izvor: FB U.S. Embassy Warszaw
U.S. Embassy Warszaw, izvor: FB U.S. Embassy Warszaw

U razgovoru s novinarima nakon svečanosti u Monte Cassino, u Italiji, ranije ovog tjedna je poljski predsjednik Duda zamoljen da komentira primjedbe bivšeg američkog predsjednika u kojem se izražava stajalište da Poljska i Mađarska danas nebi bile slobodne bez SAD-a nakon dugog Hladnog rata kojima danas demokracija stvara previše problema te kako Poljska i Mađarska žele diktaturu sličnu Putinovoj u Rusiji kako je istakao Bill Clinton. Poljski predsjednik Andrzej Duda je rekao da kao bivši predsjednik, Bill Clinton treba biti dobro upućen u aktualna zbivanja dodajući da je vjerojatno dopustio da ga ponese emocija u sklopu predizborne kamanje njegove žene Hillary Clinton.

Ranije su već žestoke kritike Billu Clintonu uputili i Jaroslaw Kaczynski te je premijerka Beata Szydło zatražila ispriku službenih vlasti Sjedinjenih Američkih Država nakon čega se i Veleposlanstvo SAD-a u Varšavi ogradilo od nesmotrenih izjava bivšeg američkog predsjednika.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi/Foto: FB U.S. Embassy Varšava, screenshot

Vezani članci:

http://novipogledi.hr/politika/tako-rade-veliki-drzavnici-poljska-premijerka-szydlo-pozvala-clintona-na-ispriku-za-neodmjerenu-izjavu/

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *