Select your Top Menu from wp menus

Usklađeno djelovanje za dobrobit Hrvatske

Usklađeno djelovanje za dobrobit Hrvatske

Danas su se sastali predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i novi ministar vanjskih poslova Miro Kovač kako bi dogovorili daljnju suradnju na vanjskopolitičkom planu. Ohrabrujuće je štu su poseban naglasak stavili na inicijativu Jadran-Baltik-Crno more, koju je protekla vlada ignorirala pa čak i sabotirala, zatim na suradnju u okviru Europske unije i NATO-a kao i na području jugoistočne Europe.

Predsjednica Grabar-Kitarović je ministra Kovača upoznala sa svim svojim strateškim smjernicama vanjske politike, koje proizlaze iz njezinih ustavnih ovlasti. Dogovoreni su modaliteti daljnje suradnje i redovite razmjene mišljenja u cilju usklađenog vanjskopolitičkog djelovanja.

Nakon godina nerada i sukoba koje smo gledali u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova vrijeme je da se to preokrene i vrati ugled koji je Hrvatska godinama gubila, a ovakva suradnja je najbolji korak prema tom cilju.

B.B. Novi Pogledi/Ured predsjednice/Foto: Ured predsjednice

Facebook Comments

Vezani članci

Usklađeno djelovanje za dobrobit Hrvatske

Objavljeno u: Usklađeno djelovanje za dobrobit Hrvatske
  • novipogled na: siječanj 25, 2016 u 10:03 pm #3604

    Danas su se sastali predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i novi ministar vanjskih poslova Miro Kovač kako bi dogovorili daljnju suradnju na vanjskopo
    [See the full post at: Usklađeno djelovanje za dobrobit Hrvatske]

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.