Select your Top Menu from wp menus

Tihomir Purda dobio optužnicu na kućnu adresu dok Vučić prijeti novim ratovima

Tihomir Purda dobio optužnicu na kućnu adresu dok Vučić prijeti novim ratovima

 

Srbijansko tužiteljstvo tražilo je Purdu zbog iznuđenog priznanja u logoru da je kriv za ubojstvo vojnika JNA. No ispitani svjedoci i prikupljena dokumentacija pokazali su da je ranjenog vojnika doveo živog u bolnicu. Postupak je poništen i Purda je stigao kući. Šokiran sam time što je postupak vraćen na početak, rekao je Tihomir Purda koji je gotovo dva mjeseca proveo u zeničkom zatvoru na temelju naloga srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine.

Tjeralicu očekuje i branitelj Ivica Franjić. “Ja sam spreman bilo gdje na neutralnom terenu dati svoju izjavu i spreman sam odgovarati za sva svoja djela i nedjela koja sam učinio, a ponosim se na sva svoja djela kao i velika većina branitelja”, poručio je Franjić.

Tomo Medved, Tihomir Purda

Tomo Medved: Vlada aktivno pritišće Srbiju da ukine sporni zakon

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je kako Vlada aktivno radi na tome da Srbija ukine sporni zakon. Također je izjavio da je prije 20-ak dana od Ministarstva pravosuđa dobio službeni odgovor da su u Hrvatsku iz Srbije stigle samo dvije optužnice, i to 2011. Ministar je dodao kako postoje i osobe za koje su obustavljene optužnice, ali te osobe nisu obavješćivali o tome. O imenima optuženika ministar ne želi govoriti.

Frano Šoljić: Tehnička Vlada je pogriješila s poglavljem 23

U koordinaciji braniteljskih udruga ogorčeno govore da će optužnica biti još i da Srbiju treba spriječiti u nakani da glumi Haag. Ovo je sramotno. Nova vlast morat će žestoko ići s prosvjednim notama prema EU-u kako bi se Srbiju zaustavilo u njezinim nakanama, rekao je Frano Šoljić iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. “Ova Vlada teško da može išta napraviti. Pogriješili su s poglavljem 23. Međutim, nova vlada i nova vlast morat će žestoko ići s prosvjednim notama prema EU”, dodao je.

Dok premijer Orešković i ministar Kovač uživaju u ljetnim radostima uz bogati riblji meni, hrvatski branitelji strepe od mogućeg prelaska državne granice i pitaju se vjerojatno što su pogriješili da se ovakvi dužnosnici igraju s njihovom sudbinom.

Kako prenose mediji u Srbiji, jučer se tehnički premijer Srbije našao sa izbjeglim Srbima koji nisu spremni bili prihvatiti suživot u Republici Hrvatskoj te i danas sa sigurnog rastojanja šalju huškačle poruke. Kako je izjavio srpski premijer Vučić da se više neće događati “Oluje” jer je Srbija dovoljno jaka da brine o svojem narodu te da se nikada više neće dogoditi takav “pogrom”. Poslušajte srbijanskog premijera s kojim neki hrvatski diplomati žele graditi zajednicu država kakvu su izgradili Francuska i Njemačka, zaboravljajući da su nacistički zločinci osuđeni za počinjene zločine, dok srbijanski zločinci su uglavnom ostali izvan dosega pravde.

Ratnohuškačka retorika državnog vrha Srbije, predstavnika zločinačke Republike Srpske nastale na genocidu i etničkom čišćenju kao i prisutnost Milorada Pupovca jasno ukazuje na nepoštivanje suvereniteta Hrvatske Bosne i Hercegovine protiv kojih su Srbi vodili krvave osvajačke ratove 90-ih godina prošlog stoljeća.

M.Glavinić/Novi Pogledi, foto: screenshoot 

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *