Select your Top Menu from wp menus

Susret predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Češke Miloša Zemana najavio mogućnost susreta Višegradske skupine u Hrvatskoj

Susret predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Češke Miloša Zemana najavio mogućnost susreta Višegradske skupine u Hrvatskoj
Foto od:http://predsjednica.hr

Na poziv predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u Zagreb je jučer stigao u dvodnevni posjet predsjednik Češke Republike Miloš Zeman.

Nakon svečanog dočeka dvoje predsjednika je izrazilo veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom u političkim odnosima i gospodarstvu, gdje je Predsjednica posebno naglasila otvorenost Hrvatske za Češka ulaganja. Predsjednik Zeman je izrazio interes za ulaganje u turizam, kao i bankarski i energetski sektor.
Predsjednici su isto tako izrazili zadovoljstvo suradnjom u obrambenom sektoru kao što je program obuke pilota u Afganistanu.

Na sastanku se naglasila važnost dosadašnje suradnje oko hrvatske inicijative tri mora, kao i češke inicijative triju rijeka.

Predsjednici su se dotakli i Višegradske skupine gdje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izrazila interes za poboljšanjem odnosa sa skupinom i želju da se jedan sastanak Višegradske skupine održi u Hrvatskoj s dodatkom izaslanstava iz Slovenije i Austrije, predsjednik Zeman je izrazio zadovoljstvo sa prijašnjim sastancima gdje je Hrvatska sudjelovala, osobito onima tijekom migrantske krize i izrazio želju za priključenjem Austrije Višegradskog skupini.

Posjet predsjednika Zemana će se nastaviti danas sastankom u HGK.

Goran Koprivnjak/NoviPogledi/ Ured Predsjednice RH

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *