Select your Top Menu from wp menus

Stvarni razlozi Putinova posjeta Sloveniji

Stvarni razlozi Putinova posjeta Sloveniji

U zimu 84./85., kao dio planova za državni udar, u Moskvu na “čuvanje” odnešeni su dossieri sa spiskovima suradnika UDBE i KOS-a.

Rijetko koja zemlja koja je kroz povijest, osobito modernu, koja je imala ikakav dodir sa SSSR/Rusijom, napose kroz okupaciju i poslije Varšavski pakt, sačuvala toliko ovisnosti o njoj poput Mađarske.

STOKHOLMSKI SINDROM GULAŠ GUBERNIJE

Lijepo bi bilo da je u pitanju samo psihologija silovane mase koja u jednom trenutku počinje uživati u silovanju, no nije samo to.

U slučaju Mađarske i njenog odnosa prema Rusiji pod Putinom, sve je bitno jednostavnije. Pohlepa njene političke i gospodarske elite, nahranjena što moćnim crnim fondovima ruske države, njenih službenih i neslužbenih tajkuna, njenih kriminalaca i “kriminalaca”, što krasnom kolekcijom NKVD/KGB dossiera uređenih zajedno sa kćerinskom službom AVH.

Svuda na Istoku, gdje uključujem i bl.poč. SFRJ, tajne službe su bile stvarne vlasnice države i društva, bez obzira na to koji od donova trenutno vlada politibiroom.

Najteže za disati su bile u Poljskoj, ČSSR, Jugoslaviji i Mađarskoj. U ovoj zadnjoj, osobito. Nju su Sovjeti “oslobodili” od Hortija i Nijemaca skoro brutalno kao i Njemačku.

Mađarice su ubijane i silovane gore nego Njemice ili Srpkinje. Do Imre Nagya i ustanka 1956.g. to je bilo tihi Papenov lonac u kojem se skupljala para sve dok su stijenke mogle izdržati.

Ustanak je uz Titov blagoslov ugušen krvavo, a jedini mađarski državnik koji se u parlamentu javno odrekao teritorijalnih pretenzija prema i jednoj drugoj zemlji, ubijen je kao pas. Likvidacijom ustanka te pokoljem još neznanog broja ljudi, rukovodi osobno drug Andropov. Milijuni bježe na Zapad. U zemlji KGB/AVH skaniraju svako preteklo ljudsko biće, a legenda kaže da je svaki četvrti Mađar bio doušnik ili suradnik ovih gestapoa.

Iz tih redova se regrutiraju svi današnji politički i gospodarski čimbenici, ne samo u toj državi, već i u okruženju, osobito u Republici Hrvatskoj. I nije nimalo čudna njihova prirodna uvezanost.

Naime, kopilad imaju zajedničkog “oca” –  ruske obavještajne službe.

(Da ne bi bilo dvojbe o čemu govorim, poznato je, ne samo meni, da su u zimu 84/85 kao dio planova za državni udar, u Moskvu na “čuvanje” odnešeni integrirani dossieri sa spiskovima suradnika UDBE i KOS-a sve po detachmentima.

Dvojica znalaca koja su mi to ispričala, optužuju adm. Branka Mamulu za to. Sva današnja dešavanja u Hrvatskoj i okolo, skoro javno djelovanje agenture osobito u energetici, potvrđuju mi istinitost priče.)

Mađarski AVH nije morao ništa slati u Moskvu. Naime, Moskva je od 1956. bila tu za stalno.

Kada se SSSR privremeno upokojio, eksplozija je pomela sve oko sebe u svakoj članici pakta, osim u Mađarskoj. Ona postaje “safety haven” za izbjegle generale KGB/GRU, prvi stupanj u pranju novca iznešenog iz partijskih fondova KPSS i neka vrst ruske proxy države bez obzira tko je na vlasti.

(Za kuriorzitet, belgijska financijska policija drži da je kroz zlato i dijamante samo u Antwerpenu, legalno provučeno oko 800 milijardi USD. Pošto je to zemlja otvorene trgovine istih, nije bilo ništa nelegalno doći s milijun karata dijamanata, prodati ih, dobiti “bijeli” novac na burzi i ladno se vratiti, ne u Moskvu, već u Budimpeštu. Tu negdje treba gledati i prva privatiziranja po bivšim članicama Ugovora.)

Posve jednostavno je zaključiti da su bratske službe i u “postkomunističkim” vremenima, nastavile suradnju, osobito na poslovnom planu započetu još koncem pedestih. Iste tvrtke su vezanom trgovinom prodavale ruski koks na Zapad i danas INA-u i nesretno i kriminalno ugovorene koncesije na naftovode/plinovode.

Svi su tu, postrojeni pred moćnim nasljednicima KGB a, predsjednici država, gdje Stipe Mesić, Joža, Frenki te vječni im šef kabineta sa suprugom i njegovo putinofilstvo i nisu baš nešto posebno, predsjednici hrvatskih i mađarskih vlada, ministri NARODNIH STRANAKA, socijaldemokrati i zbor članova HDZ-a upisanih u stranku po direktivi ruske agenture.

A tu je samo jedan cilj, u nedavnom interviewu, ministar Horvat je to točno precizirao – hitan dogovor s MOL-om.

Prije njega, veleposlanik Rusije u interviewu Jutarnjem je točno precizirao što želi. Tri dana poslije Gregurić je u istom listu objasnio Hrvatskoj i kako – velikom koalicijom HDZ-a i SDP-a.

Zato je danas Putin u Sloveniji. Sanira štetu oko Južnog toka.

Goran Raguž, Maxportal, foto: Maxportal

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *