Select your Top Menu from wp menus

“Studenti” Filozofskog fakulteta dobili potporu Darinka Kosora za rušenje dekana

“Studenti” Filozofskog fakulteta dobili potporu Darinka Kosora za rušenje dekana

U “regionu” se ponovno podigla velika uzbuna nakon što je minorna grupa studenata pod utjecajem sveprisutnih “nevladinih udruga” organizirala prosvjede protiv dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića, a koju je žestoko osudio saborski zastupnik Željko Glasnović. Snažne osude Glasnovićeva postupka dolaze iz čitavog “regiona” pa ćak i iz redova koalicijskih partnera HDZ-a i to izravno od Darinka Kosora.

darinko-kosor

Kako je prenio Narod.hr kuloarske priče o organizaciji izvana potvrdile su fotografije na kojima su prisutni “studenti” koji su čitavu godinu organizirali prosvjede protiv ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, sada su došli nasilno rušiti dekana Previšića i suradnju  između Filozofskog  i Katoličkog bogoslovnog fakulteta.

Na plenumu Filozofskoga fakulteta (FF) Sveučilišta u Zagrebu, održanom u srijedu navečer ispred zgrade Filozofskoga fakulteta, ponovljen je zahtjev za smjenom dekana Vlatka Previšića, zatraženo je da dekan sam da ostavku ili da ga smijeni rektor zagrebačkoga Sveučilišta Damir Boras do 3. listopada, a izglasan je i zahtjev da se smijeni rektor Boras.

“Pozovu 200-300 članova udruga koje su inicijator svega toga, da oni glasaju na tom plenumu. Od 500 ljudi neka je 300 studenata, opet je 200 članova udruga, a ta odluka kao obvezuje blizu 6000 studenata Filozofskog fakulteta”, rekao Dario Mican, predsjednik Studentskog zbora KBF-a..

Podršku plenumu pružili su i pružaju Centar za mirovne studije, Radnička fronta, Forum mladih SDP-a, Antifašistički front, Skupina 112, udruga Protagora te Centar za ženske studije, znači uglavnom lijevo-liberalne udruge i uvijek ista stranka. Tako su se među studentima našli o “studenti” SDP-ovac Ranko Ostojić, izbačena SDP-ovka Aleksandra Kolarić, predsjednica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, te vječna prosvjednica Urša Raukar, kao i Branimir Pofuk.

Nakon “uspješno obavljenog posla” s rušenjem Zlatka Hasanbegovića, obzirom da je sad već gotovo sigurna stvar da budući mandatar Andrej Plenković neće dati mogućnost Hasanbegoviću da nastavi započeti posao u Ministarstvu kulture, “aktivni čuvari komunističkog poretka” nastavljaju dalje s nasilnim aktivnostima kojima je cilj spriječiti bilo kakvu hrvatizaciju Hrvatske, pa tako i s ovom apsurdnom akcijom ispred Filozofskog fakulteta nastavljaju daljnje destabiliziranje Hrvatske.

Najbliži koalicijski partner Andreju Plenkoviću, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je također na svojoj facebook stranici iskazao podršku prosvjednicima te osudio Željka Glasnovića i dekana Vlatka Previšića zbog potpisane suradnje Filozofskog fakulteta i Katoličkog bogoslovnog fakulteta. Vjerojatno i po Darinku Kosoru, posljednjem predsjedniku Saveza socijalističke omladine grada Zagreba odgovora da Filozofski fakultet i dalje ostane komunistički inkubator koji će proizvoditi “mislioce” kao što su Tvrtko Jakovina, Hrvoje Klasić, Mato Kapović i njima slični.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, izvor: Narod.hr

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *