Select your Top Menu from wp menus

Sramotne uvrede Vlade Srbije na bl. Alojzija Stepinca

Sramotne uvrede Vlade Srbije na bl. Alojzija Stepinca

Nakon što je opozvala svog šefa stalne misije pri EU Duška Lopandića zbog toga što nisu reagirali na izložbu o blaženom Alojziju Stepincu Vlada Srbije nastavlja sa svojom kampanjom difamacije, tako se danas oglasilo Ministarstvo vanjskih poslova Srbije i u objašnjenju smjene svog veleposlanika pri EU nazvala Stepinca ratnim zločincem. Uz to naglašuju da je pitanje kanonizacije bl. Alojzija Stepinca pitanje od vitalnog značaja za Srbiju.

Zanimljivo je što se u bunilu svojih besmislica pozivaju i na osudu od 16 godina koju su dosudili zločinački sudovi bivše SFRJ i koja je naišla na osudu cijelog civiliziranog svijeta. Ovdje im te osude ne smetaju dok ruše iste takve istinskim zločincima kao što su bili Draža Mihailović i Milan Nedić.

Indikativno je što se ovo događa tek tri dana nakon sastanka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i srpskog premijera Aleksandra Vučića gdje je dogovoreno poboljšanje odnosa između dvije države, dugo im je riječ trajala. Ostaje samo pitanje do kada ćemo davati ovakve mlake odgovore dok nam napadaju i vrijeđaju svetinje i zašto još uvijek nije povučen naš veleposlanik iz Beograda.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi/foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *