Select your Top Menu from wp menus

SOROS: EU je u „smrtnoj opasnosti“ od propasti ako se ne osigura financiranje imigranata!

SOROS: EU je u „smrtnoj opasnosti“ od propasti ako se ne osigura financiranje imigranata!

Europska unija je u smrtnoj opasnosti te je potrebno dodjeliti milijarde eura za imigrante istakao je George Soros koji je dao snažnu podršku Angeli Merkel oko njene migrantske politike te ponudio model rješenja financiranja useljenja imigranata kroz neiskorištena sredstva u fondovima kao što su EFSF te povećanjem doprinosa za PDV kako bi se osiguralo potrebitih 30 milijardi eura  za 500.000 imigranata godišnje.

Poznati valutni špekulant i milijarder George Soros smatra da Europa treba potrošiti 30 milijardi eura godišnje kako bi se borila s migrantskom krizom te da čelnici država članica EU moraju dogovoriti model financiranja rješenja problema priljeva više od milijun tzv. izbjeglica koji su prepravili Europu.

On je predložio da se mora pronaći najmanje 30 milijardi eura godišnje koje će biti potrebne za financiranje prihvatljivog broj useljenika od 300.000 do 500.000 imigranata godišnje.

Soros je istakao da 30 milijardi eura možda zvuči kao ogromna svota, ali nije kad se vidi koliko će to pomoći Europi. Također je naglasio da izbjeglička kriza može izazvati kolaps europskog schengenskog sustava otvorenih unutarnjih granica među 26 europskih država

Potrebno je legitimnim izbjeglicama ponuditi razumnu priliku doći do njihović odredišta u Europi. Čelnici EU-a moraju prihvatiti ideju da učinkovito rješavanje krize zahtjeva osiguranje financijskih sredstava kako bi se osigurala potrebita sredstva za zbrinjavanje imigranata. Soros predlaže model financiranja kroz povećanje doprinosa za PDV te da taj plan treba donijeti Europska komisija.

Prema Sorosu potrebita sredstva se mogu pronaći u EFSF fondu (European Financial Stabilisation Mechanism) gdje se trenutno nalazi 60 milijardi eura neiskorištenih sredsatava koje se mogu brzo i efikasno iskoristiti među članicama Europske unije.

Nešto nevjerovatno: Soros otvorio u Poljskoj ured „ Izbjeglice dobrodošli u Poljsku“

Sorosev ured za prihvat izbjeglica u Poljskoj
Sorosev ured za prihvat izbjeglica u Poljskoj

Iako poljska vlada i predsjednik imaju čvrsti stav oko ulaska izbjeglica na državni teritorij Poljske, George Soros je otvorio ured u Poljskoj s web stranicom na kojoj se nalaze upute kako se trebaju ponašati imigranti koji žele ući u Poljsku. Sve informacije su na jednom mjestu koje bi olakšale ulazak migranata u Poljsku iako su poljske vlasti izričito protiv takve inicijative.

Ured također nudi financincijsku pomoć imigrantima za putovanje, pa čak i boravak u Poljskoj. Ovom svojom aktivnosti poznati milijarder direktno ulazi u sukog s poljskim vlastima.

M.G. /foto: EPA

Facebook Comments

Vezani članci

SOROS: EU je u „smrtnoj opasnosti“ od propasti ako se ne osigura financiranje imigranata!

Objavljeno u: SOROS: EU je u „smrtnoj opasnosti“ od propasti ako se ne osigura financiranje imigranata!
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.