Select your Top Menu from wp menus

SLUČAJ GLASNO PJEVANJE: Navodni počinitelj prekršaja ne smije objaviti svoj prekršajni nalog – Je li ovo Sjeverna Koreja ili članica Europske unije?

SLUČAJ GLASNO PJEVANJE: Navodni počinitelj prekršaja ne smije objaviti svoj prekršajni nalog – Je li ovo Sjeverna Koreja ili članica Europske unije?

Administratori službene facebook stranice objavili su zaprepaštujuće priopćenje u kojem im Facebook nalaže da po zahtjevu jednog resora državne Vlade RH ukloni službeni prekršajni nalog koji su policijski službenici podnijeli protiv Marka Perkovića Thompsona zbog pjevanja pjesme “Bojna Čavoglave”, pjesme nastale u Domovinskom ratu i koja se već javno izvodi već 25 godina. Ovakav postupak predstavlja veliki propust policijskih službenika MUP-a RH kojim upravlja tehnički ministar Vlaho Orepić što zahtjeva odgovornost najviših dužnosnika Ministarstva.

Da podsjetimo ministra Vlahu Orepića kako postoji pravomoćna oslobađajuća presuda i koja mora biti temelj za postupanje policijskih službenika. Svako nepoštivanje pravomoćnih presuda koje su izrečene od strane sudebne vlasti predstavlja nepoštivanje jednog od tri stupa demokracije u Hrvatskoj u kojoj se vlast dijeli na IZVRŠNU, ZAKONODAVNU I SUDBENU VLAST čime se direktno krši Ustav Republike Hrvatske, a zabrana objavljivanja prekršajnog naloga nadalje znači kršenje konvencije u ljudskim pravima što ulazi o zonu kaznene odgovornosti zbog koje bi trebalo reagirati i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

Prenosimo priopćenje administratorske službe Facebook stranice Marka Perkovića Thompsona te oslobađajuću presudu kako bi se policijski službenici i sami uvjerili da postupaju protivno Ustavu Republike Hrvatske jer nitko ne može izdati zapovjed za počinjenje kaznenog djela jer ovaj prekršajni nalog predstavlja kazneno djelo onih policijskih službenika koji su podnijeli prekršajni nalog iako su svjesni da postoji pravomoćno oslobađajuća presuda za prekršaj iz Prekršajnog naloga.

Dragi prijatelji, zbog IU zaposlenika Facebooka, a na intervenciju nekog resora iz Vlade RH (nismo uspjeli saznati kojeg, ali zasigurno onog koji voli raditi subotom) da uklonimo službeni državni dokument, (obavijest o prekršaju), dok se nismo konzultirali s menadžmentom, stranica je bila zaključana. Budući da Thompson nije preuzeo niti potpisao tu obavijest, nego je ona ostala na stolu u backstageu, sam Thompson se ne može smatrati vlasnikom tog dokumenta pa je trebalo napraviti kako je Facebook naložio.

Međutim, mi kao urednici Thompsonovih stranica dužni smo odgovoriti pojedinim medijima na pokušaju čerečenja, iznošenja neistina i uglavnom iživljavanja jer, eto, misle “došlo je naše vrijeme”, neće više smjeti pjevati pjesmu „Bojna Čavoglave“, „Anica kninska kraljica“… Kako vidimo, nedavno su napadali pjesmu „Lijepa li si“. Proglašavaju Thompsona ustašom, a pozdrav „ZA DOM SPREMNI“ ustaškim pozdravom. Pišu raznim institucijama u inozemstvu kako je Thompson fašist i kako su njegovi koncerti visoko rizični iako su njegovi koncerti jedni od najposjećenijih na kojima nikad nema incidenata.

Ne, gospodo, vaše vrijeme u tom smislu nije došlo, a neće nikada ni doći ma koliko god se vi trudili.
Thompson, i da želi, nikako ne može biti ustaša ni fašist jer Thompson je dragovoljac Domovinskog rata, pobjednik, sudionik u vraćanju hrvatskog teritorija koje su okupirali srpsko-četnički koljači, a koji danas cvile po medijima. U početku je bio pripadnik HOS-a koji i dan danas na svojim obilježjima koristi pozdrav „ZA DOM SPREMNI“.

Da, nama je jasna vaša politika… Thompson je idealan za vaše naume kao i HOS koji je u Domovinskom ratu koristio taj pozdrav, a koji se koristio u raznim vremenima hrvatske povijesti. Jasno nam je da kroz pritisak medija pokušavate malo po malo zabraniti proslave naših pobjeda iz Domovinskog rata, jasno nam je da je vaš sluganski konačni cilj proglašenje Domovinskog rata – zločinačkim.

Ne, gospodo, koliko god vam trenutna politika godila, VAŠE VRIJEME U TOM SMISLU NIKADA NEĆE DOĆI.
Imamo našu Hrvatsku, krvlju natopljenu, ali slobodnu i demokratsku. Imamo naše pobjede i pozdrave koje vi ako ne želite i ne morate slaviti.
Mi ćemo ih i dalje slaviti, podsjećati se naših veličanstvenih i pravednih pobjeda kao i naših poginulih branitelja, poginulih u oslobađanju trećine okupirane Hrvatske od srpsko-četničkog agresora i njihovih sluga.

I na kraju jedna poruka tzv. medijima: ma nitko nam nije ukinuo Facebook stranicu, samo se malo šalimo s Vama, mislimo da je red zbog Vaših čitatelja da sami sebe demantirate.

P.S. Hvala Vam što nas toliko čitate 🙂

Uredništvo stranica M.P.Thompsona (Administratori)

Oslobađajuća presuda Jakovu Markoviću za prekršajni nalog od  5. kolovoza 2011.godine:

Jakov Marković

Jakov presuda 1

jakov presuda 2

M.Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *