Select your Top Menu from wp menus

Skandalozna Kukuriku vlada: Više od 20 Milanovićevih ministara i dužnosnika pod istragom zbog sukoba interesa

Skandalozna Kukuriku vlada: Više od 20 Milanovićevih ministara i dužnosnika pod istragom zbog sukoba interesa

Hrvatski brend za korupciju pod nazivom.sukob interesa još jednom pokazuje bahatost i moć koju osjećaju dužnosnici na vlasti. Umjesto da su otvarali korupcije radnje bivših dužnosnika, vlada Tihomira Oreskovića sa svojim pomoćnicima vodila je međusobni rat do istrebljenja i uništenja oko utjecaja nad represivnim aparatom. I zato danas očekujemo nove izbore.

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv dvadesetak ministara, njihovih pomoćnika i drugih državnih dužnosnika koji su istovremeno s obavljanjem dužnosničke funkcije bili članovi Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike, Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost, te Upravnog vijeća Savjetodavne službe.

Povjerenstvo je na sjednici uvidom u podatke iz sudskog registra Trgovačkog suda utvrdilo da je Agenciji za investicije i konkurentnost, Agenciji za ugljikovodike i Savjetodavnoj službi kao jedini osnivač upisana Hrvatska.

Pokrenut postupak protiv 8 ministara

Te agencije u vrijeme dok su dužnosnici bili u njima nisu proglašene pravnim subjektima od posebnog državnog interesa već je to učinjeno naknadno 28. svibnja 2015. godine.

Postupak je pokrenut protiv ministara Branka Grčića, Gordana Marasa, Borisa Lalovca, Ivana Vrdoljaka, Anke Mrak-Taritaš, Orsata Miljenića, Berislava Šipuša i Darka Lorencina.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak i protiv njihovih pomoćnika i drugih državnih dužnosnika Roberta Pende, Joška Klisovića, Tomislava Radoša, Slavka Linića, Marka Krištofa, Hrvoja Dokoze, Hrvoja Marušića, Sabine Škrtić, Zlatka Grabara, Marije Štulac-Domac, Davorke Hajduković, Domagoja Križaja i Zorana Vasića.

Povjerenstvo kaznilo i dvojicu HDZ-ovaca

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je danas i dvojicu HDZ-ovaca – Gordana Jandrokovića i Đuru Popijača. Jandroković mora platiti 6000 kuna, a Popijač 12.000 kuna globe.

Jandrokovića je povjerenstvo kaznilo zato što je upravljačka prava u firmi u kojoj je suvlasnik prenio na oca Zvonimira, iako zakon jasno propisuje da se upravljačka prava ne smiju prenositi na rodbinu. Popijaču je kazna izrečena zato što je na više nekretnina koje posjeduje u imovinskoj kartici prijavio manju površinu od stvarne.

Također je pokrenut postupak protiv Vesne Pusić koja je kao ministrica vanjskih poslova dodijelila Documenti novčani iznos od 248.000 kn u kojoj je i njen brat u upravljačkoj strukturi udruge.

image-0.02.01.befaf3f17316e213016d6194adc15e1364053d2092fa9f0eacf86c94dd2f4bf4-V

M.Glavinić/Novi Pogledi/HINA

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

1 Komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *