Select your Top Menu from wp menus

Ruža Tomašić o srpskim izmišljotinama: Hrvatska diplomacija ne poznaje pojam lobiranje i dozvoljava Srbiji ovakvo sramotno ponašanje

Ruža Tomašić o srpskim izmišljotinama: Hrvatska diplomacija ne poznaje pojam lobiranje i dozvoljava Srbiji ovakvo sramotno ponašanje
Zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić oglasila se na neprimjereno ponašanje dužnosnika Srbije koji ne samo da se ne miješaju u unutarnje stvari druge države, već otvoreno rade protiv Republike Hrvatske, članice Europske unije koja je nedavno dala suglasnost na otvaranje pristupnih pregovora te iste Srbije s Europskom unijom.
Srbijanski čelnici često ističu kako žele prijateljske odnose s Hrvatskom, no oni ne samo da se ne ponašaju prijateljski, nego čak ni korektno. To potvrđuju zadnje izjave predstavnika srbijanske vlade koji bi, kako izgleda, htjeli  da se Hrvatska izopći ne samo iz Europske unije nego i s cijelog europskog kontinenta.
Naime, nakon objavljenih istraživanja hrvatskih povjesničara o događajima u Srbu 1941. i poništenja presude kardinalu Stepincu, ti “prijatelji” iznijeli su protiv Hrvatske brojne optužbe, neistine i obmane. Ako je i od Srbije, previše je.
No, ne čudi me toliko ponašanje srpske vlade koliko mlaki odgovori i šutnja svih dosadašnjih hrvatskih vlada na to ponavljanje lažnih optužbi o buđenju “povampirenog ustaštva i nacizma” u Hrvatskoj. Nažalost, hrvatski dužnosnici nisu svjesni da srbijanski čelnici igraju na kartu da sto puta ponovljena laž na kraju postane istinom, pogotovo ako se na te laži odmah ne reagira.
Kao zastupnica u Europskom parlamentu u posljednje tri godine uvidjela sam kako Srbija ulaže puno u lobiranje, a da je hrvatskom državnom vrhu, nažalost, lobiranje nepoznata i nebitna stvar. Ne samo u Srbiji, nego i u Hrvatskoj, najglasnije su one skupine koje neistomišljenike optužuju da su fašisti,  ne shvaćajući da je fašizam upravo to što ne dopuštaju drugima da imaju drukčije mišljenje. Koliko mi je poznato, u demokraciji je dopušteno iznositi svoje mišljenje bez sankcija, a ti tzv. antifašisti ih upravo zagovaraju.
Zato se nadam da će Hrvatska na parlamentarnim izborima u rujnu dobiti vladu koja je samosvjesna i koja prihvaća svoju povijest onakvom kakva je doista bila, a ne onakvu kakvom je prikazuju samozvani “antifašisti”. Nadam se da će  nova hrvatska vlada u punom smislu biti upravo to – HRVATSKA VLADA. – objavila je Ruža Tomašić.
Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: FB Ruža Tomašić
Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *