Select your Top Menu from wp menus

Ruža Tomašić poziva pravaše da daju svoje glasove koaliciji HKS i HDSSB-u kako glasovi ne bi otišli SDP-u

Ruža Tomašić poziva pravaše da daju svoje glasove koaliciji HKS i HDSSB-u kako glasovi ne bi otišli SDP-u

“Pozivam sve koji misle dati glas pravašima da ga daju nama, jer će inače izgubiti glasove, otići će SDP-u”, poručila je Ruža Tomašić, koja na izbore u rujnu izlazi u koaliciji s HDSSB-om.

Ovim riječima je Ruža Tomašić izrekla ono što svi znaju da će se ponovno pravaški glasovi rasporediti po D’hondtovoj formuli stranka koje su najviše dobile glasova. Nakon ciničnog odgovora Ante Đapića  na prihvatljiv poziv Danijela Srba kojim je još jednom zatvorio vrata pravaškom ujedinjenju čime će ponovno pravaši ostati izvan Hrvatskog sabora, prijedlog Ruže Tomašić je jedino smislen kako da netko od bivših pravaša uspije ostvariti pozitivnn rezultat

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke, koja na parlamentrane izbore u rujnu izlazi u koaliciji sa HDSSB-om u dvije slavonske jedinice, pozvala je u četvrtak sve birače koji misle dati svoje glasove pravašima da ih daju spomenutoj koaliciji, kako ne bi otišli SDP-u.

“Pozivam sve koji misle dati glas pravašima da ga daju nama, jer će inače izgubiti glasove, otići će SDP-u”, poručila je Tomašić nakon što je koalicija HDSSB-a i Konzervativaca predala kandidacije liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).
“Starčevićevo pravaštvo danas više ne postoji, postoje pojedinci, ali pravaške stranke ne”, ustvrdila je Tomašić i pozvala birače iz slavonskih županija da izađu na birališta i daju glas koaliciji ili “ako hoće, njoj”.

Koalicijsku listu u Četvrtoj izbornoj jedinici ‘nosi’ Branimir Glavaš, u Petoj Dragan Vulin, na drugim su mjestima Vladimir Šišljagić i Tomašić.

Vulin, predsjednik HDSSB-a poručuje kako će koalicija beskompromisno zastupati interese Slavonije, Baranje i Srijema u kojima je poljoprivreda ključna grana.
Slavonija, kaže, ne smije biti sirovinska baza, mora imati prehrambenu i prerađivačku industriju. “Dosta je eksploatacije Slavonije. Dosta je toga se se u njoj više isplati čuvati ptice, bube i žabe nego proizvoditi hranu”, poručuje Vulin i prenosi odlučnost koalicije da promijeni postojeće stanje.

O poslijeizbornom koaliranju i eventualnim partnerima malo otkriva. “Sigurno da u ovom trenutku nismo ni jedni ni drugi, svoji smo, jedini koji iskreno i beskompriomisno zastupaju interese Slavonaca, Baranjaca, Srijemaca. Što će biti poslije izbora, vidjet ćemo kad prođu”, odgovara novinarima.

Tomašić nije govorila o razlozima zbog kojih je ‘pukla’ suradnja njene stranke s HDZ-om. “Pitajte HDZ, s naše je strane bila dobra želja i volja”, izjavila je.

“Ako budemo dio vlasti, budemo obnašali vlast, naravno da ću ostati u Hrvatskoj, ako ne, budemo li imali samo jednog zastupnika mislim da Slavoniji mogu više pomoći u Europskom parlamentu, nego da sjedim ovdje u Saboru”, odgovorila je Tomašić upitana što će biti s njenim mandatom u EP ako uđe u Hrvatski sabor.

Potvrdila je i da će na koalicijskim listama biti poštovana ‘ženska kvota’, odnosno da će biti 40 posto žena.

M.Glavinić/Novi Pogledi/Hina, foto: fb Ruža Tomašić

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *