Select your Top Menu from wp menus

Ruža Tomašić: S Hrvatskom se ne eksperimentira

Ruža Tomašić: S Hrvatskom se ne eksperimentira

Hrvatskom se ne smije eksperimentirati, ako propadne i ovaj eksperiment s novim tehnokratom Zdravkom Marićem, Hrvatsku čeka najveći eksperiment, izbori usred turističke sezone – istakla je Ruža Tomašić, zastupnica u europarlamentu te predsjednica Hrvatske konzervativne stranke na svojem blogu.

Nekoliko HDZ-ovih ministara ovih je dana svog šefa premijera nazvalo eksperimentom. Pustimo sad ove posljednje nesuglasice, činjenica je da stranački ministri nikad Tomislava Oreškovića nisu doživljavali kao sebi nadređenog niti se on tako postavio. Otkad je vlada sastavljena govorila sam da se premijer mora nametnuti misli li preživjeti. Nije to učinio i sasvim je izvjesno da će u četvrtak biti opozvan.

U HDZ-u priznaju da su eksperimentirali s Oreškovićem pa sad na mjesto nestranačkog tehnokrata predlažu drugog nestranačkog tehnokrata. Meni to izgleda kao novi eksperiment, a sve da bi jedan čovjek preko neke lutkice mogao upravljati državom. Orešković nije želio biti pijun pa se sad traži novi kandidat.

Ako HDZ ne skupi potrebnu većinu pa se ovaj novi eksperiment sa Zdravkom Marićem ipak ne dogodi, čeka nas najveći eksperiment – izbori usred ljeta. Budući da pola Hrvatske živi od turističke sezone koja će u vrijeme prijevremenih izbora biti u punom jeku, mislim da ne možemo očekivati visok odaziv birača. Dapače, mogao bi biti rekordno nizak, što svakako odgovara dvjema velikim strankama sa stabilnim biračkim tijelom koje su pokazale koliko mogu i znaju u posljednjih petnaestak godina.

A gdje je tu Hrvatska?! Pred nama je u financijskom smislu jedna od najzahtjevnijih godina od osamostaljenja, a u njoj bi nas trebala voditi vlada koju će usred ljeta izabrati 20-ak posto od ukupnog broja birača. Što to točno znači? Vrlo jednostavno – predloženim rezovima i reformama protivit će se u startu 80 posto birača koji tu novu vladajuću većinu i njezin program nisu birali. Svjedočit ćemo novim nestabilnostima, svađama, rušenjima i na kraju završiti kao Grčka. Samo što Hrvatska nije članica eurozone pa nas nitko neće spašavati.

Prošlog sam tjedna u Osijeku organizirala okrugli stol o iseljavanju mladih. Stručnjaci su analizirali i iznosili zaključke, političari slušali. Podatci koje smo čuli vrlo su zabrinjavajući, ali me još više zabrinjava neodgovorno ponašanje onih koji bi odljev mladih trebali zaustaviti kvalitetnim ekonomskim politikama. Eksperimentirajte koliko hoćete sa svojim strankama, ali s Hrvatskom nemate pravo eksperimentirati!

Ništa ne vrijedi ruka na srcu ako u tom srcu nema ljubavi za Hrvatsku, nego samo želje za moći i materijalnim dobrima. A ako zbog te želje dozvolite da Budimpešta i Beograd slažu hrvatsku vladu, onda ste sve samo ne domoljub.

Ruža Tomašić/ruza.hr/ foto: Ruža Tomašić FB

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *