Select your Top Menu from wp menus

Rješava li se konačno problem lažnih prebivališta u Vukovaru?

Rješava li se konačno problem lažnih prebivališta u Vukovaru?

U izjavi za Večernji list tehnički ministar Unutarnjih poslova Vlaho Orepić je rekao kako po njegovom mišljenju u Vukovaru nema 30 posto srpskog stanovništva i kada se izbrišu svi ti fiktivni stanovnici neće biti ni osnove za dvojezičnošću u Vukovaru.

Ono što je svima jasno već godinama sada je napokon i potvrđeno od ministra Orepića koji je i jasno rekao kako je srpska manjina manipulirala sve ove godine s nelegalnim prebivalištima.

Naravno odmah je stigao i odgovor iz Srbije od njihovog ministra unutarnjih poslova Nebojše Stevanovića koji je optužio Hrvatsku za negiranje ljudskih prava i prava na jezik iz pismo uz već poslovično spominjanje fašizma i stradavanja Srba bez čega očito više niti jedna njihova izjava ne može proći.
Naravno metode kojima su Srbi smanjili udio hrvatskog stanovništva u Vukovaru se zaboravljaju, kao i već famozni lastini autobusi kojima se održavao pritisak s fiktivnim popisima.
Uskoro se očekuju i kritike iz SNV-a i tzv. ljudsko pravaških udruga kojima će provođenje zakona i uklanjanje fiktivnih stanovnika i birača zasigurno zasmetati.

Ostaje nam se nadati kako sve ovo nije još jedan predizborni trik i kako će se doista situacija u Vukovaru napokon riješiti.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi/ foto: ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *