Select your Top Menu from wp menus

Preglasavanje na sjednici Vlade RH: Orešković stao na stranu HDZ-a i produžio mandat Siniši Kovačiću

Preglasavanje na sjednici Vlade RH: Orešković stao na stranu HDZ-a i produžio mandat Siniši Kovačiću

 

 

Na sjednici vlade emitiranoj uživo pod prvom točkom dnevnog reda donesena je Uredba o izmjeni Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji  preglasavanjem.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović predložio je da se v.d. ravnatelju HRT-a Siniši Kovačiću mandat produlji do 1. listopada ove godine. Potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao je kako je svjestan da HRT treba imati upravu, ali i da Most ne može podržati produljenje mandata Siniši Kovačiću i njegovoj upravi. “Ubuduće ćemo inzistirati da vodstvo nacionalne televizije bude birano na način da može svoju funkciju obavljati profesionalno i nepristrano,” – istaknuo je Petrov.

Nakon stavljanja na dnevni red Prijedloga uredbe provedeno je glasovanje pri čemu je 6 ministara MOST-a nezavisnih lista glasovalo protiv Uredbe dok je 11 drugih ministara glasovalo za Uredbu te zbog nedostatka jednog glasa, tehnički premijer Tihomir Orešković je dao svoj glas za donošenje uredbe te je tako Uredba o izmjeni Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji potvrđena.

Donošenje ove Uredbe znači da se v.d. ravnatelju Siniši Kovačiću može produžiti mandat na čelu HRT-a za još šest mjeseci.

Vlada je također donijela odluku o davanju odobrenja Petrokemiji za kreditno zaduženje kod HBOR-a, u vrijednosti od 200 milijuna kuna, radi provedbe restrukturiranja i financijske konsolidacije te davanju državnog jamstva na ukupni iznos.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: screenshot HRT

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *