Select your Top Menu from wp menus

POKLON HSLS-U XI JEDINICI: EVO RAZLOGA ZAŠTO JE DOŠLO DO PONIŽAVANJA GENERALA GLASNOVIĆA

POKLON HSLS-U XI JEDINICI: EVO RAZLOGA ZAŠTO JE DOŠLO DO PONIŽAVANJA GENERALA GLASNOVIĆA

Državno izborno povjerenstvo je objavilo izborne liste svih kandidata za Hrvatski sabor. U XI izbornoj jedinici zadnji dan prije zakonske predaje  izbornih lista iako su neki mediji objavili da se na XI izbornoj listi HDZ-a na 4 mjestu nalazi general Željko Glasnović, javnost je objavijestio o odluci general Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane, Željko Glasnović kako odustaje od uloge fikusa i statista na HDZ-ovoj listi gdje je trebao samo svojom popularnošću privući što veći broj glasova koje bi na središnjica HDZ-a nagradila svoje kandidate.

Prva tri kandidata na listi su Božo Ljubić, zastupnik iz proteklog saziva Hrvatskog sabora koji je ostao upamćen po izjavi kako je došlo vrijeme za veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a. Drugi na listi je Željko Raguž dok je na trećem mjestu član HSLS-a i udruge “Prsten” Vjekoslav Jeleč.

Vjekoslav Jeleč XI izborna jedinica

Pitanje o članu HSLS-a na XI izbornoj listi novinari su  pitali Željka Glasnovića prilikom predaje svoje nezavisne izborne liste, međutim general Glasnović je odbio komentirati to pitanje.

Sad je jasno da čelnici HDZ-a koji je do sada u pravilu dobijali tri sigurna zastupnika iz dijaspore odlučili “pokloniti” jednog zastupnika svojim koalicijskim partnerima HSLS-u iako je službeni stav HDZ-a koji je iznio predsjednik Andrej Plenković da HDZ izlazi sam na izbore bez predizbornih koalicija te da će u pojedinim slučajevima samo pojedinci imenom i prezimenom biti na HDZ-ovoj izbornoj listi.

Koalicija HDZ, HSLSIz tog razloga je u javnosti prezentirano da se odustalo od koalicije s Ružom Tomašić i njenom Hrvatskom konzervativnom strankom, ove zajedničke liste HDZ-a i HSLS-a pokazuju da se odustalo od takvom istupa.

Željko Glasnović zbog tih “pozadinskih spletki” je maknut u stranu i ponižavajućom ponudom jednostavno mu je dato na znanje da je nepoželjan u ovakvom HDZ-u iako je na proteklim izborima dobio najveći postotak od 30,17% glasova birača koji su dali svoj glas HDZ-u.

XI izborna jedinicaDa li je ovo znak snažnog zaokreta od demokršćanstva, starčevićevizma, tuđmanizma te vrijednosti nastalih u Domovinskom ratu prema lijevom liberalizmu koji je i inače danas vodeći politički smjer u Europskoj uniji pod vodstvom njemačke kancelarke Angele Merkel i njenog CDU-a, a koji su svojom politikom doveli do najteže sigurnosne situacije na europskom kontinentu od završetka Drugog svjetskog rata.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

3 komentara

  1. Iva

    Mislim da HDZ propada, oni su stvarno drznici koji i ne zaslužuju bolje. Loše treba istrunut da bi niklo novo i dobro. To HDZ-u prijeko je potrebno. Previše se njima bavimo, neka propadnu što prije, ima i drugih nacionalnih stranaka koje će bolje voditi zemlju i neće ju dovestu u slijepu ulicu gdje smo sada.

    Reply
  2. Iva

    Kad su tako napravili generalu Glasnoviću onda znamo šta su sve kadri. Kadri su uništit Hrvatsku i za to dobit pare, šta ćemo to mirno gledat. Nećemo, nećemo za njih glasati, treba ih kazniti.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *