Select your Top Menu from wp menus

Pokazna vježba hrvatske i britanske kopnene vojske

Pokazna vježba hrvatske i britanske kopnene vojske

Na vojnom poligonu “Crvena zemlja” kod Knina održana je pokazna vježba hrvatske i britanske kopnene vojske. Četvrtu godinu zaredom vježba se održava u Hrvatskoj, a prvi put na poligonu kod Knina.

Na vojnim vježbama sudjelovali su jedan vod Hrvatske vojske i tri voda vojske Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u sklopu pokazne vojne vježbe pod nazivom “Sava Star 16“.

Na vježbi su bili nazočni ministar obrane Josip Buljević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i britanski veleposlanik u Hrvatskoj Andrew Dalgleish.

“Ovo su jako važne vježbe. Na ovaj način se potpuno integriramo u NATO i postižemo potpunu interoperabilnost s ostalim državama članicama saveza, a to je naša budućnost”, izjavio je tehnički ministar obrane Josip Buljević. Satnik Gus Cameron važnim smatra da sve vojske, posebno članice NATO-a – treniraju zajedno kako bi bile spremne za izvođenje zajedničkih operacija po cijelom svijetu.

Vježba Sava Star 16 se održava od 20. kolovoza do 3. rujna. U vježbama ove godine sudjeluje 40 pripadnika HKoV-a (pješački vod 2. motorizirane satnije 2. motorizirane bojne ‘Pauci’ Gardijske motorizirane brigade) i 96 pripadnika britanske kopnene vojske (satnija koja je dio 7 SCOTS- pričuvne pješačke bojne kopnene vojske smještene na sjeveru Škotske). Danas održana pokazna vježba, kako su rekli njezini sudionici, dio je trodnevnog dijela vojne vježbe koja je počela jučer.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, izvor: HRT, foto: iIlustracija NP

 

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *