Select your Top Menu from wp menus

Plenković: Velika koalicija ne dolazi u obzir

Plenković: Velika koalicija ne dolazi u obzir
Foto od:hrt.hr

U nedjelju je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković održao press konferenciju u kojoj se osvrnuo na protekla dva tjedna predizborne kampanje kao i na medijska nagađanja o velikoj koaliciji.

Iako je se posljednjih tjedana dosta puta moglo čuti kako bi u slučaju izbornog rezultata koji bi onemogućio koaliciji oko HDZ-a ili onoj oko SDP-a slaganje parlamentarne većine krenula velika koalicija.
No “curenje” snimaka sa sastanka Zorana Milanovića i dijela braniteljske populacije je čini se kap koja je prelila čašu. Andrej Plenković je danas izjavio kako je decidirani stav HDZ-a kako do te koalicije nakon parlamentarnih izbora neće doći i kako ona ne dolazi u obzir.
Da podsjetimo, na snimkama koje su puštene u javnost prije nekoliko dana Zoran Milanoviće se prilično teškim riječima osvrnuo na mnoge aktualne događaje, a uz sve to je spomenuo i majku Andreja Plenkovića gdje je spomenuo kako je ona bila “vojni lekar”. Odgovarajući na to Andrej Plenković nije skrivao razočarenje takvim napadima u jednoj kampanji koja je krenula prilično mirno i puno riječi hvale između dve političke takmaca, izjavio je kako su takve izjave ispod razine i da mu kao kršćanin to može oprostiti, ali da mu neće zaboraviti.

Plenković se dotaknuo i Milanovićevog odnosa prema braniteljima, gdje je izjavio kako je ovo samo nastavak podcjenjivanja branitelja gdje je sada nakon što ih za vrijeme prosvjeda mjesecima nije htio primiti, pa je nakon toga slao i policiju na njih sada vrijeđa govoreći kako je ovo “jedini jezik kojeg oni razumiju”.
Predsjednik HDZ-a je na kraju poentirao kako je pred biračima sada izbor, žele li ozbiljno vodstvo ili diletantizam i šarlatanstvo.

Čini se da je Zoran Milanović u svom novom pokušaju “uleta” prema desnom spektru dosta pretjerao i zadnjih dana je na udaru žestokih kritika, dok smo tu taktiku već mogli vidjeti ovakvu udarenje ispod pojasa baš i nismo. Ovim potezom je Milanović na kraju dao veliki bod Plenkoviću pokazavši kako “gospodski” dvoboj ipak nije njegova igra, a i stavio je svoje potencijalne koalicijske partnere u dosta neugodnoj situaciji, iako ne sumnjam da će ostatak lijevice sa SDSS-om svejedno koalirati s SDP-om ako bude potrebno.
Ostaje samo vidjeti kako će ovakve Milanovićeve “izlete” honorirati lijevi dio biračkog tijela i ima li ta vjernost SDP-u ikakav limit.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi

Facebook Comments

Vezani članci

1 Komentar

  1. Iva

    Pa zašto ga je uvrijedio, jeli mu majka bila “vojni lekar”, to svi znamo da si trebao biti “jako podoban” dabudeš “vojni lekar”. Milanović je nazvao četničku vlast u Beogradu i korumpiranog Dodiga u Banjaluci pravim imenom. nije čudno da se Gotovina druži sa Milanovićem, a ne sa HDZ-ovcima. Pa Gotovinu je i hapsio Hdz-ovac Karamarko, koji je za to prošao nekažnjen, kako to!? Ja sam desno biračko tkivo, ali uvjerljiviji mi je Milanović od “neslanog” Plenkovića. Žalosno na što je izišao HDZ, čista bljtava stranka.Oni su dovoljni sami sebi, Mislim da ih nitko više od birača ne shvaća ozbiljno.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *