Select your Top Menu from wp menus

Plenković ponizio Milanovića: Lex Perković je najveća sramota njegove vlade!

Plenković ponizio Milanovića: Lex Perković je najveća sramota njegove vlade!

 “Lex Perković je njegova najveća sramota. Tom je politikom Zoran Milanović doveo Hrvatsku na rub kredibiliteta u EU. To jako dobro zna naš povjerenik Neven Mimica, koji je vidio dokumente, i time je nepovratno narušen međunarodni kredibilitet bivše Vlade.

 Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je presuda Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaću te izjavu Zorana Milanovića da je šokiran presudom jer je ona dokaz da su među osnivačima HDZ-a bili udbaški egzekutori čime je svoju odgovornost licemjerno pokušao prebaciti na HDZ i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

“Osjećam suosjećanje s obitelji Đureković” – kazao je na početku Plenković pa podsjetio da su HDZ-ovci 2013. godine tijekom usvajanja zakona lex Perković izašli iz Sabora i vrlo jasno osudili takvo ponašanje Kukuriku vlade Zorana Milanovića.

Za Milanović je rekao da pokušava skrenuti pozornost s vlastite odgovornosti oko izručivanja Perkovića Njemačkoj.

Lex Perković je njegova najveća sramota. Tom je politikom Zoran Milanović doveo Hrvatsku na rub kredibiliteta u EU. To jako dobro zna naš povjerenik Neven Mimica, koji je vidio dokumente, i time je nepovratno narušen međunarodni kredibilitet bivše Vlade. Vrlo smo jasno osudili sve totalitarne režime i usprotivili se politici koja je štitila upravo one koje je danas Visoki sud u Münchenu osudio” – jasan je bio šef HDZ-a.

Kako komentirate izjavu Zorana Milanovića da je ovo presuda ljudima koji su pomagali u osnivanju HDZ-a te su nabavili putovnicu Franji Tuđmanu? – bilo je pitanje novinara.

“Niti su ti ljudi bili među osnivačima HDZ-a, niti su bili zaduženi za izdavanje putovnice dr. Franji Tuđmanu. Providan je pokušaj Milanovića i SDP-a da pokušaju skrenuti pozornost s vlastite odgovornosti. Svi oni koji su se u jednom trenutku stavili u službu hrvatske države, kao i Perković i Mustač, jer je opstanak Hrvatske bio ugrožen, dali su doprinos.), ali iz kuta gledanja HDZ-a to ih ne amnestira od odgovornosti.” – naglasio je Plenković.

Na pitanje hoće li Zlatko Hasanbegović i Božidar Kalmeta biti na listi HDZ-a za izbore, Plenković je bio kratak: – Sve kandidate mora potvrditi Glavni odbor stranke. Sve ćete vidjeti sljedeći tjedan.

Na pitanje novinara komentirao je i oštre poruke koje prema Hrvatskoj ovih dana stižu iz Srbije:

“Srbija je tek na početku eurointegracija. To je država čiji je režim, onaj Miloševićev, izveo agresiju na teritorij Hrvatske. Njih čeka još dugo suočavanje s vlastitom odgovornošću i sigurno nisu u poziciji da dociraju jednoj članici EU. Mi štitimo sve manjine u Hrvatskoj, pa tako i srpsku koja ima tri fiksna mjesta u Saboru, dok u srpskoj Skupštini, unatoč sporazumu, nema garantiranih mjesta za Hrvate”, – napomenuo je Plenković.

O prijedlogu Milorada Pupovca da se odredi i poseban dan za obilježavanje civilnih žrtava Oluje. Plenković kaže:

“HDZ izražava pijetet prema svim žrtvama, pogotovo onih koji su stradali tijekom okupacije Hrvatske od 1991. do 1995., ali naravno i da žalimo za svim civilnim žrtvama koje su se dogodile tijekom i nakon Oluje.

Milan Glavinić/Novi Pogledi/Maxportal, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *