Select your Top Menu from wp menus

PLENKOVIĆ: Očekujem od Hasanbegovića veliki doprinos na izborima jer će biti visokopozicioniran na izbornoj listi

PLENKOVIĆ: Očekujem od Hasanbegovića veliki doprinos na izborima jer će biti visokopozicioniran na izbornoj listi

U dnevniku Hrvatske radio televizije gostovao je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković te istakao na upit o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću potvrdio je da očekuje veliki doprinos od člana predsjedništva HDZ-a.

“Od člana predsjedništva Zlatka Hasanbegovića očekujem veliki doprinos na predstojećim izborima te će gospodin Hasanbegović biti visoko na izbornim listama”- istakao je Andrej Plenković.

Također je izjavio da Hrvatska demokratska zajednica vodi razgovore s ostalim političkim partnerima te je donesena odluka da HDZ kao najveća stranka ide samostalno na izbore osim u nekim izbornim jedinicima gdje će sinergijom ići s političkim partnerima.

U Dnevnik se javila Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke te je potvrdila da se vode pregovori oko zajedničkog izlaska na izbore sa HDZ-om te da su konzervativci predložili nekoliko mladih ljudi te da se uskoro očekuju konačni rezultati oko izlaska na izbore.

Predsjednik HDZ-a je također naglasio da postoji mogućnosti da se Milan Kujundžić te Drago Prgomet zajedno sa svojim strankama vrate nazad u Hrvatsku demokratsku zajednicu.

Na upit o daljnjoj suradnji s HSP AS, Plenković je istakao da su u subotu održani razgovori te da Hrvatska demokratska zajednica ne može pristati ni na kakve ucjene pa čak ni od političkih partnera te da je praktički Domoljubna koalicija prestala sa koalicijom ranijom odlukom HSS-a da se priključi Narodnoj koaliciji s SDP-om tako da se suradnja s HSP AS neće nastaviti.

M. Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *