Select your Top Menu from wp menus

Péter Szijjártó: Moramo pobijediti suludu politiku Bruxellesa!

Péter Szijjártó: Moramo pobijediti suludu politiku Bruxellesa!

Nakon slovačkog premijera Roberta Fica i mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó oglasio se oko nasilne imigrantske politike koju Bruxelles provodi u Europi izjavom da se Bruxelles mora zaustaviti. 

Dok u Hrvatsku stižu prvi migranti iz obaveznih kvota koje se polako raspadaju zbog odbijanja migranata da budu relocirani u siromašnije zemlje EU-a, Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto na odgovarajući na pitanje o migrantskoj krizi izjavio  je za mađarski Kossuth Rádió kako Bruxelles mora biti zaustavljen, i da se mora stati na kraj nasilnoj imigrantskoj politici.

Szijjarto je ustvrdio kako je jedan od najvećih problema EU-a to što europske političke elite provode politiku koja u potpunosti zanemaruje mišljenje građana Unije, a političke organizacije koje djeluju protiv volje naroda će biti fatalno oslabljene prije ili poslije, a to se već može vidjeti na slučaju EU.

Naglasio je i kako manjkava imigrantska politika EU-a uzrožava jedinstvo Unije i kako je ta politika jasno utjecala na britanski referendum u lošem smislu.

Prema Szijjartu najbolja metoda za vraćanje snage Europi je razvoj politike koja će se okrenuti ljudima. Kao primjer je naveo referendum u Mađarskoj gdje će građani odlučiti o prihvaćanju ili odbijanju obveznih kvota, istaknuo je kako je ovo prevažno pitanje da bi se jednostavno zaobišla volja građana.

Mađarska predlaže kako britanski referendum koji je šokirao kontinent treba uzeti kao znak za buđenje Europe i njenih institucija koje moraju vidjeti kako su mnoge politike koje su provodili neuspješne, a posebno ona imigrantska. Nažalost institucije Unije ne žele iskoristiti ovaj šok kao priliku za promjenu na bolje, nego ga žele iskoristiti kako bi pojačali neuspješne politike koje će fatalno oslabiti EU.

U intervjuu se spomenula i ideje Georgea Sorosa oko rješenja migrantskog problema, koja je za mađarskog ministra šokantna, smatra da je nevjerojatno kako se predlaže ideja kojom bi se oduzeo novac građanima EU, osobito onima iz srednje Europe kako bi se financirali ilegalni imigranti.

Pritom je izrazio posebno zadovoljstvo suradnjom u srednjoj Europi, naznačivši da je ona pokazala svoju snagu tijekom ove krize i kako će ako treba pokazati međusobnu solidarnost i uspjeti pobijediti suludu imigrantsku politiku. „Srednja Europa“ neće prihvatiti prijedlog gdje će se uzeti novac koji im pripada i njime financirati ilegalne imigrante i u njoj će prevladati zdrav razum.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *