Select your Top Menu from wp menus

NOVI SKANDAL VESNE PUSIĆ: Nakon brata Zorana i tajnici u MVP isplatila 300.000 kn po ugovoru o djelu!?

NOVI SKANDAL VESNE PUSIĆ: Nakon brata Zorana i tajnici u MVP isplatila 300.000 kn po ugovoru o djelu!?

Nakon što je prošle godine otkriveno kako je MVEP za vrijeme mandata Vesne Pusić doniralo 250.000 udruzi u kojoj je jedan od vodećih ljudi njen brat Zoran Pusić, slučaj koji još uvijek nije doživio svoj rasplet, danas HTV u središnjem dnevniku donosi kako je Državna revizija utvrdila novu nepravilnost u radu MVEP-a za vrijeme mandata Vesne Pusić, a koju je prvu medijima otkrio Maxportal.

250.000 kn Documenta, MVP

Državna revizija je u svom izvješću utvrdila kako je ministarstvo od 2013. do kraja prošle godine isplatilo 300.000 kuna bruto  preko ugovora o djelu za poslove koje je trebala obavljati u sklopu redovnog rada.

Pomoćnica glavnog državnog revizora Biserka Čoh Mikulec je izjavila kako se takvi ugovori nisu smjeli zaključivati sa zaposlenicom ministarstva i kako je time prekršen Zakon o državnim službenicima. Dodala je kako je i MVEP prihvatilo njihovo izvješće te da će postupiti po Zakonu o državnim službenicima.

Izvješće će biti dostavljeno DORH-u i Saboru.

Vesna Pusić je samo kratko izjavila da nije vidjela izvješće, no ako u njemu doista sve tako stoji ta zaposlenica je to sve i zaslužila.

Ovakva izjava je doista šokantna i za hrvatske pojmove, očito za Vesnu Pusić i nije bitno što kažu zakoni i Državna revizija već je novac zaslužio onaj za koga ona kaže da ga je zaslužio.

Da podsjetimo, Državna revizija je već pronašla više spornih postupaka bivše „kukuriku“ vlade od kojih je do sada najpoznatiji bio i slučaj bivše ministrice kulture Andree Zlatar Violić zbog kojega je morala i odstupiti.

Vesna Pusić s ovih nekoliko težih povreda službene dužnosti bi vrlo brzo trebala biti predmet istrage za Državno odvjetništvo i Uskok.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi, HRT/Maxportal

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *