Select your Top Menu from wp menus

Novi skandal Oreškovića: Zbog pritiska javnosti preporuča Vučiću da ne dođe u Dubrovnik

Novi skandal Oreškovića: Zbog pritiska javnosti preporuča Vučiću da ne dođe u Dubrovnik

Tihomir Orešković možda je uspješan manager i ekonomist, ali kao političar i diplomat je ipak samo početnik, početnik zbog čijih grešaka stradava Hrvatska.

Nakon što je uputio poziv premijeru Srbije Aleksandru Vučiću te ministru vanjskih poslova Srbije Ivici Dačiću da budu gosti na Croatian Forumu 2016 u Dubrovniku, uslijedio je veliki medijski pritisak na Oreškovića ukazujući mu na štetnost njegove odluke za nacionalne interese Republike Hrvatske. Uslijed pritiska javnosti, a vjerojatno je i sam išao provjeriti ono što je trebao napraviti prije upućivanja poziva i uvidio grešku.

“Diplomatski izlaz” je pronašao u izmjeni protokola gdje će većina sudionika biti na ministarskoj razini tako da ni Orešković neće biti prisutan na Forumu. Iz tog razloga preporuča premijeru Srbije da se ne odazove na njegov poziv jer ne vidi smisao dolaska u Dubrovnik???

Zadnjih nekoliko mjeseci dužnosnici Srbije se otvoreno natječu tko će protiv “povampirenih ustaša” smisliti kretivniji model “istrjebljenja” jednog naroda od očiju srpske dječice pa do otvorenih prijetnji novim ratovima i sukobima u ostvarenju velikosrpske ideologije. Svatko tko je imao priliku čuti “čuveni govor” predsjednika Srbije u Busijama može se i sam uvjeriti o kakvim se to državnicima radi. Ne znamo samo o kojim temama bi Orešković raspravljao s Vučićem, možda o milijunskim žrtvama u Jasenovcu. Ovim postupkom kojim je Orešković napravio štetu sa nesagledivim posljedicama te ujedno zasjenio jednu važnu temu za Hrvatsku, Jadran – Baltik – Crno more, Inicijativu koja pruža neslućene infrastrukturne mogućnosti za Hrvatsku od Jadrana do Baltika. Ali to je možda i bio cilj ovog skandaloznog postupka tehničkog premijera Tihomira Oreškovića jer drugog suvislog objašnjenja nema za ovakvu odluku.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: NP

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

1 Komentar

  1. Pingback: Novi Oreškovićev skandal: Zbog pritiska javnosti preporuča Vučiću da ne dođe u Dubrovnik » Kultura i politika

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *