Select your Top Menu from wp menus

Novi izbori sve izvjesniji: MOST prikupio potpise za raspuštanje Sabora

Novi izbori sve izvjesniji: MOST prikupio potpise za raspuštanje Sabora

Hrvatskoj najvjerojatnije slijedi novi eksperiment – izbori u tijeku turističke sezone obzirom da su zastupnici MOST-a pripremili listu potpisa za raspuštanje Hrvatskog sabora u slučaju opoziva premijera Oreškovića. Kako je gotovo sigurno da će zastupnici SDP-a sigurno glasati za opoziv premijera i podržati HDZ-ov prijedlog, doći će do aktivacije potpisa zastupnika MOST-a za raspuštanje Hrvatskog sabora koji će Hrvatsku odvesti u nove izbore, na kojima će najveći gubitnici biti današnja vladajuća većina.

Miroslav Šimić, predsjednik kluba zastupnika MOST-a nezavisnih lista je u programu HRT-a je pokazao listu potpisa svojih 12  zastupnika za raspuštanje Sabora u slučaju opoziva premijera Oreškovića.  Šimić je istakao da su zastupnici MOST-a definitivno odustali od preslagivanja vlade te da u tome ne žele sudjelovati. Sve ovisi o smjeru u kojem će se razvijati rasprava.

Prethodno je predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner izjavio da se premijer Tihomir Orešković prema poslovniku nema pravo obratiti zastpunicima u Saboru obzirom da se Vlada nije očitovala o prijedlogu opoziva , ali da će ipak dozvoliti obraćanje zastupnicima.

Na dnevnom redu rada Sabora predviđena je rasprava o prijedlogu izmjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, nakon čega bi se otvorila rasprava o opozivu premijera te nakon završetka bi se odmah provelo glasovanje.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto screenshot HRT

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *