Select your Top Menu from wp menus

NOVA KOMEDIJA IZ BEOGRADA: Orao pao! Najpoznatiji balkanski špijun priznao da je špijun

NOVA KOMEDIJA IZ BEOGRADA: Orao pao! Najpoznatiji balkanski špijun priznao da je špijun

Čedo Čolović, osumnjičen za špijunažu za Hrvatsku, nagodio se s Tužiteljstvom za kaznu zatvora u trajanju od 3 godine, javlja Radio televizija Srbije, pozivajući se na izvore iz Višeg suda.

Ponuda je stigla danas u Viši sud, a o njoj će odlučivati sudac za prethodni postupak, navodi RTS. Današnji beogradski tabloidi spekulirali su da bi se Čolović mogao nagoditi s tužiteljstom, te da je u optjecaju pogodba na tri godine zatvora u zamjenu za priznanje krivnje o suradnji s hrvatskim obavještajnim službama.

Tako je i tabloid Informer, blizak srbijanskoj vladi i premijeru Aleksandru Vučiću, objavio je kako se Čolović našao u obavještajno-špijunskom poslu kako bi izbjegao optužbe za navodne ratne zločine na teritoriju tzv. Republike Srpske Krajine.

Podsjetimo, Viši sud u Beogradu odredio je jučer pritvor do 30 dana Čedi Čoloviću, uhićenom pod sumnjom da je u Srbiji špijunirao u korist Hrvatske.

Ovakve postupke Srbija koristi očito u interesu jačanja svoje pozicije snažno narušene nakon Junckerova odgovora Aleksandru Vučiću nakon brojnih orkestriranih napada na Hrvatsku kojom je Srbija željela prikazati Hrvatsku kao državu koja revitalizira fašizam. Ne treba zaboraviti činjenicu da se svi ovi događaji nastavljaju nakon suglasnosti Hrvatske kojom su otvoreni pristupni pregovori Srbije s Europskom unijom te u pozadini policijskih vježbi MUP-a Srbije i  entiteta Republike Srpske u Bosni i Hercegovini bez sudjelovanja državnih službi BiH.

Također predstojeći referendum koji organizira Milorad Dodik predstavlja dodatni izvor destabilizacije Bosne i Hercegovine, pa ovakve medijske komedije koje dolaze iz Beograda služe kao zamagljivanje stvarnih problema na koje nema službenih reakcija iz Republike Hrvatske.

Milan Glavinić, Novi Pogledi, izvor: HRT, foto: Ilustracija NP

 

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *