Select your Top Menu from wp menus

Necivilizirane izjave Milanovića nakon posjeta diplomatskog zbora Plenkoviću

Necivilizirane izjave Milanovića nakon posjeta diplomatskog zbora Plenkoviću

Andrej Plenković je primio skrivenu poruku diplomatskog zbora u Zagrebu koji su svojom posjetom u stranačkim prostorijama HDZ-a dali nedvojbenu podršku novog predsjedniku HDZ-a u predstojećim izborima.

Kako je istakao predsjednik HDZ-a teme sastanka su bile kako je istakao Plenković, opće smjernice političkog djelovanja uoči izvanrednih parlamentarnih izbora,  glavne poruke koje se odnose na  prioritete HDZ-a, odnosno vraćanje vjerodostojnosti stranci koja je članica Europske pučke stranke te čvrsto pozicioniranje HDZ na desnom centru kako bi se dao doprinos europskoj matici.

Također, novo vodstvo HDZ-a je željelo predstaviti stranku koja će pridonijeti stabilnosti, koja će osigurati segment pravne sigurnosti kroz učinkovito pravosuđe, učinkovitu javnu upravu i borbu protiv korupcije. Andrej Plenković je rekao što je najviše zanimalo veleposlanike:

“Oni koji me ne znaju, htjeli su me upoznati. Htjeli su čuti o postizbornim koalicijama, prioritetne točke našeg programa, stavove nakon referenduma u Britaniji.” – istakao je Plenković.

Zoran Milanović se osvrnuo na taj posjet krajnje neprimjerenim i uvredljivim istupom koristeći nedržavničke izraze tijekom gostovanja u Zadru gdje je odgovarao na novinarska pitanja o Plenkovićevu prijemu veleposlanika u Hrvatskoj:

“Kao da smo zemlja pod monitoringom. Ja sam političar, a ćato možete biti uvijek. Poštujem tu struku i dolazim iz nje, ali ne zovem ih na sastanke, jer kad ste u politici, onda se ponašate kao lider, ne činovnik”, – izjavio je Milanović novinarima u Zadru.

Nervoza u istupu Zorana Milanovića je posebno došla do izražaja odgovarajući na upit o pristupnim pregovorima Srbije s Europskom unijom i otvaranju poglavlja 23 i 24 od strane Srbije:

“Mi se nećemo ponašati papački kao HDZ u pogledu Srbije, nećemo im blokirati pregovore s Europskom unijom iz zlobe. Oni će morati ispuniti svoje obveze, morat će promijeniti zakon. Možemo ulaziti u njihove etičke odgovornosti, ali oni jesu država. Odgovorni su za rat, za njega su odgovarali malo ili nikako, a mi njihove generale nismo optuživali, a mogli smo. No, zato ćemo mi s njima jasno riješiti i regulirati stvari bilateralnim ugovorom, a ne se ponašati bahato prema unutra, a papci prema van i manji od makova zrna prema inozemstvu kao HDZ. Mi, za razliku od HDZ-a, nismo bahati, nego čvrsti”, – rekao je vidno nervozni Milanović.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

1 Komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *