Select your Top Menu from wp menus

Mustač i Perković proglašeni krivima za monstruozni zločin i osuđeni na doživotni zatvor

Mustač i Perković proglašeni krivima za monstruozni zločin i osuđeni na doživotni zatvor

MUENCHEN, 3. kolovoza 2016. (Hina) – Bivši pripadnici jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josip Perković i Zdravko Mustač u srijedu su na sudu u Muenchenu proglašeni krivima za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u Njemačkoj 1983. godine i osuđeni na doživotne zatvorske kazne.

Predsjedavajući sudac Manfred Dauster rekao je da troškove postupka snose Josip Perković i Zdravko Mustač. Također je dodao da njemačka služba BND nije ni morala davati dokumente i da je samo je polovična istina da je Hrvatska otvorila svoje arhive jer je dio dokumentacije završio u privatnoj arhivi.

Nakon presude Krunoslavu Pratesu na kaznu doživotnog zatvora iz 2008 u kojoj je već bila konstatirana krivnja Perkovića i Mustača, ovaj proces za monstruozno ubojstvo na posebno okrutan način se privodi kraju te otvara se mogućnost za daljnje rasvjetljavanje jugoslavenske tajne službe u zločinačkim aktivnostima širom svijeta.

Također ovim sudskim postupkom bi trebao otvoriti put za daljnje udaljavanje pipaka koje je ta udbaška hobotnica posijala širom svijeta te gdje je i danas vrlo značajna i utjecajna otežavajući put gospodarskog, političkog i demokratskog razvoja država nastalih iz raspada te nesretne Jugoslavije.

Milan Glavinić/Novi Pogledi/Hina/HRT, foto,: Ilustracija NP

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *