Select your Top Menu from wp menus

MIRO BULJ oštro napao Tihomira Jakovinu i Arsena Bauka za propuste u radu bivše vlade

MIRO BULJ oštro napao Tihomira Jakovinu i Arsena Bauka za propuste u radu bivše vlade

Zastupnik MOST nezavisnih lista i hrvatski branitelj Miro Bulj u saborskoj raspravi je  prozvao bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu (SDP) za zlouporabu položaja i ovlasti zbog vijesti da je Europska komisija Hrvatskoj stopirala isplatu poljoprivrednih poticaja u iznosu od 2,3 milijarde kuna, dok Jakovina uzvraća kako je ponosan na sve što je radio, a Buljev istup smatra klasičnim primjerom odvlačenja pozornosti s aktualnih afera.

Alarmantna je potvrđena vijest da je Europska komisija stopirala isplatu poljoprivrednih poticaja u iznosu od 2,23 milijarde kuna, novac ključan za opstanak domaće poljoprivrede i sela stavljen je na kocku zahvaljujući bivšem ministru i njegovim suradnicima, ustvrdio je Bulj u Hrvatskom saboru nakon zatražene stanke. Pritom se poziva na nalaz revizije koji potpisuje Christina Borchmann iz Uprave poljoprivrede i ruralnog razvoja Europske komisije, u kojem se navodi da je europska inspekcija našla niz nepravilnosti u hrvatskim projektima koji su dobili potporu za Jakovinina mandata.

Bulj tvrdi da su pravilnici izrađeni u Jakovininu mandatu rađeni po mjeri odabranih poduzetnika i umjetno stvorenim uvjetima. Nalazi europske revizije upozoravaju, ne samo na propuste i nedostatke sustava kontrole već se moralo postaviti i pitanje političke, stručne, ali i kaznene odgovornosti za nepoštovanje pravila koji reguliraju potpore u ruralnom razvoju, poručio je Mostov zastupnik. Dakle, za Hrvatsku je zaustavljena isplata izdašnih potpora, a izgledno je i plaćanje kazne zbog nepravilnosti u provedbi IPARD-a, poručio je Bulj. Jakovinu proziva da je bahatošću i bezosjećajnošću “u bijeli svijet, i samo iz Slavonije” poslao više od 50 tisuća onih kojima je Europa namijenila sredstva iz programa ruralnog razvoja kako bi ostali na ruralnom području.

Arsenu Bauku je Bulj odgovorio: “Bilo bi dobro da je u proteklom periodu bio pravobranitelj pri zapošljavaju onih koji nemaju stranačku iskaznicu mladih, pogotovo mladih koji se nisu mogli zaposliti i uhljebljivati bez stranačke iskaznice, za vrijeme dok ste vi bili ministar. Možda bi bilo dobro da imamo pravobranitelja za tu grupu građana. Spominjete nacionalne manjine, a cijeli svoj mandat se bavite samo sa ćirilicom u Vukovaru. Međutim, ja živim sa nacionalnim manjinama skupa, zajedno u istim problemima. Najveći je problem, kao i većini, taj što nemaju radnih mjesta, djeca nemaju gdje raditi, iseljavaju s tih područja. To je najveći problem!” – istakao je Miro Bulj.

M.Glavinić/Novi Pogledi/FB Miro Bulj, foto screenshot

 

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *