Select your Top Menu from wp menus

Ministarstvo Vesne Pusić – skandal do skandala

Ministarstvo Vesne Pusić – skandal do skandala
Foto od:braniteljski-portal.hr

Nakon što se ovih dana pojavila afera s protuzakonitim ugovorim o djelu kojima je zaposlenici ministarstva isplaćeno 300.000 kuna čini se kako i jedna starija priča sada polako dolazi do svog završetka. Po pisanju Večernjeg lista zgrada koju je MVEP kupilo u ožujku 2013. još uvijek nije u uporabi jer nije dovršena unutrašnjost objekta. Državna revizija je utvrdila kako je tek 2015. godine napravljen troškovnike po kojem je ispalo da će cijena uređenja biti 40 milijuna kuna, dvostruko više od planiranoga, a studija o ekonomskoj isplativosti ovog objekta prije njegove kupnje nije ni napravljena.

Za ovu priču smo već čuli 2015. godine zajedno sa pričom o korištenjem vladinog zrakoplova za privatne svrhe i donaciji od 250.000 udruzi u kojoj je brat od ministrice Pusić, Zoran Pusić jedan od čelnih ljudi. Tada su sve ove afere ubrzo pometene pod tepih da bi ovih dana ponovno izronile u medijima kada se napokon vide i puni rezultati “rada” Vesne Pusić.
Početkom te 2015. mediji su počeli pisati o čudnom slučaju gdje je Hrvatska kupila zgradu u Bruxellesu od 4000 kvadratnih metara za 11,5 milijuna eura koja dvije godine nije spremna za useljenje do se mjesečno plaća za najam jedne druge zgrade od 1000 kvadrata 18.760€ mjesečno.
Sada nakon što je od otkrivanja tog slučaja prošlo još godinu dana promjene i dalje nema, objekt u vlasništvu Hrvatske još uvijek nije useljiv s sve većim troškovima uređenje, a i dalje se plaća najam drugog objekta koje naše predstavništvo koristi.

Nakon svega što ovih dana izlazi u medije možemo se samo “diviti” hrabrosti i drskosti ljudi koji su ovakvu osobu slali kao kandidata za Glavnog tajnika UN-a. Zanimljivo je i vrijeme povlačenja kandidature, pred izvješće Državne revizije – dosta indikativno.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *