Select your Top Menu from wp menus

Ministar Hasanbegović prema prethodnoj najavi odlazi u službeni posjet Mađarskoj

Ministar Hasanbegović prema prethodnoj najavi odlazi u službeni posjet Mađarskoj

Od 23. do 25. svibnja 2016. godine ministar kulture Republike Hrvatske dr. sc. Zlatko Hasanbegović, na poziv ministra ljudskih resursa Mađarske Zoltana Baloga, boravit će u službenom posjetu Mađarskoj.  – objavljeno je na stranicama Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

U ponedjeljak, 23. svibnja, ministri Hasanbegović i Balog potpisat će Program kulturne suradnje između Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske za 2016. – 2018. godinu. U utorak, 24. svibnja, ministar Hasanbegović sudjelovat će na Prvom književnom forumu NR Kine i zemalja srednje i istočne Europe u Balatonfüredu, gradu u kojem je predsjednica Republike Hrvatske prvi put sudjelovala kao hrvatski predstavnik na summitu Višegradske grupe 8.listopada 2015.godine.

Ministar dr.sc. Zlatko Hasanbegović je posjet Mađarskoj najavio 10. svibnja 2016.godine tijekom susreta s mađarskim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj NJ.E. Józsefom Zoltánom Magyarom. Tada se uz ovaj dogovor o službenom posjetu Mađarskoj razgovaralo o projektima zajedničkog hrvatsko-mađarskog obilježavanja 450. Obljetnice Sigetske bitke te o budućem razvitku hrvatsko-mađarskih kulturnih veza.

U sklopu službenog posjeta dogovoren je sastanak s predstavnicima Hrvata u Mađarskoj – s glasnogovornikom hrvatske manjine u Mađarskom parlamentu Mišom Heppom, predsjednikom Hrvatske državne samouprave Ivanom Guganom i predsjednikom Saveza Hrvata u Mađarskoj Josom Ostrogoncem. U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Budimpešti ministar Hasanbegović s delegacijom Ministarstva kulture posjetit će Hrvatsku školu u Budimpešti te nekoliko kulturnih institucija.

Milan Glavinić/Novi Pogledi/foto: Ministarstvo kulture

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *