Select your Top Menu from wp menus

Milanovićeva ministra Jakovinu DORH želi vidjeti u pritvoru?

Milanovićeva ministra Jakovinu DORH želi vidjeti u pritvoru?

Prema neslužbenim informacijama za jedan od najsramotnijih pokušaja prevare malih tvrtki i OPG-a te pokušaja dodjele velikim korporacijama više stotina milijuna kuna Tihomir Jakovina, bivši SDP-ov ministar poljoprivrede bi uskoro mogao završiti u pritvoru jer je DORH vrlo blizu podnošenja zahtjeva za određivanje pritvora.

Kako smo ranije pisali, bivši ministar Jakovina pogodovao je tvrtkama u vlasništvu Ivice Todorića, Marka Pipunića te tvrtkama vlasništva Mirka Ervačića, prijatelja Tihomira Jakovine iz studentskih dana.

Iako su financijska sredstva iz mjera 4.1 i 4.2 ruralnog razvoja namjenjena mikro, malim i srednjim tvrtkama, a nikako tvrtkama kćerima velikih tvrtki. Tihomir Jakovina je omogućio ovakvu dodjelu sredstava nakon čega je Europska komisija blokirala sva sredstva Hrvatskoj jer nisu poštivana pravila Komisije. Iako je Jakovina to sve morao znati, ipak se pod snažnim lobijima velikih korporacija odlučio na ovakav odabir zbog kojeg bi uskoro trebao završiti u pritvoru.

Europska komisija oštro protiv Tihomira Jakovine. Moguća kazna od 130 milijuna kuna zbog nepoštivanja kriterija EK

Miro Bulj oštro napao Tihomira Jakovinu i Arsena Bauka za propuste bivše vlade 

⇒ Tako to radi Jakovina: prijateljima tajnim ugovorima dodijelio milijune, a hrvatskom selu uskratio milijarde

⇒ Tihomir Jakovina odlazi u povijest nakon kataklizme koju je ostavio iza sebe. Možda ne samo u povijest…

Podsjetimo, Državno odvjetništvo potvrdilo je koncem svibnja da poduzima zakonom propisane radnje vezano za sporne projekte i korištenje sredstava iz europskog fonda za ruralni razvoj za vrijeme bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Jakovine.

Za sve nepravilnosti doznalo se iz revizorskog izvješća revizije Europske komisije u kojem je zatraženo žurno stopiranje isplata 1,23 milijarde kuna Hrvatskoj zbog mogućih nepravilnosti u natječajima koje je organiziralo resorno ministarstvo na čelu s Tihomirom Jakovinom.

M.Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *