Select your Top Menu from wp menus

Kolinda Grabar-Kitarović: Hrvatskoj danas potrebna jedinstvena državna politika

Kolinda Grabar-Kitarović: Hrvatskoj danas potrebna jedinstvena državna politika

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović na svečanom obilježavanju 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske poručila je da je Hrvatskoj danas potrebna jedinstvena državna politika jasnih ciljeva i odlučnih mjera te da je zadaća oporbe u tome biti konstruktivni korektiv bez malodušnosti i ravnodušnosti te je pozvala na prestanak politikanskih nadigravanja, isključivosti i jalovih rasprava.

Dan oružanih snaga RH

Uspjesi koji nisu mali ne mogu nadoknaditi ono što nam je sada najpotrebnije – ubrzan gospodarski razvoj i demografska obnova. Iseljavanje mladih najdrastičnija je poruka političkim elitama, i pozicije i opozicije. Dosta je politikanskih nadigravanja, isključivosti i jalovih rasprava. Želimo promjene koje će donijeti zaposlenost i stvoriti preduvjete za dostojanstven život u Hrvatskoj. Potrebna nam je jedinstvena državna politika jasnih ciljeva i odlučnih mjera.

Kolinda Grabar Kitarović OS

Zadaća je oporbe u tome biti konstruktivni korektiv. Problemi su veliki, ali nema mjesta malodušnosti i ravnodušnosti, – poručila je Grabar-Kitarović na obilježavanju na stadionu nogometnog kluba Zagreb u Kranjčevićevoj ulici.

Dan oružanih snaga 5Istaknuvši da su vrijednosti Domovinskog rata ugrađene u temelje samostalne i suverene države, Grabar-Kitarović je ustvrdila da je u vremenu koje dolazi nužno, ponajprije mladim naraštajima, istinito predočiti i približiti zbivanja koja su obilježila razdoblje 90-ih godina prošlog stoljeća te ih upozoriti na trajne etičke, povijesno-političke i opće društvene vrijednosti Domovinskog rata.

To je toliko važnije što i danas ima onih koji iskrivljuju istinu o Domovinskom ratu izvlačenjem pojedinih incidenata i silovitog sagledavanja događaja u određenom vremenu i prostoru te njihovim nametanjem i preuveličavanjem, kazala je.

Tihomir Orešković OS

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković rekao je da naše Oružane snage svojim znanjem i sposobnošću danas sudjeluju u svim važnim mirovnim misijama i operacijama u svijetu, dodavši da je Hrvatska od zemlje koja je devedesetih tražila pomoć drugih, postala aktivni subjekt izgradnje sustava globalne stabilnosti i sigurnosti. Vlada ima zadatak zaustaviti podjele unutar hrvatskog društva. Imamo zajednički cilj. Sa svojom reformom gradimo Hrvatsku koja je prosperitetna i pravedna. Želimo je učiniti boljom u svim segmentima – ojačati gospodarstvo, otvoriti nova radna mjesta te nastaviti ulagati u naše oružane snage za sigurnost naše zemlje, istaknuo je. Pozvao je pripadnike Oružanih snage da i dalje ostanu stupovi hrvatske sigurnosti Hrvatske.

Dan oružanih snaga 4
Podsjetivši na povijesni razvoj ustrojavanja Oružanih snaga RH, predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner ustvrdio je da prilagodba i odgovor na izazove nisu završili ulaskom Hrvatske u NATO. I dalje moramo zadržati visok stupanj spremnosti usprkos trenutačno smanjenim uvjetima financiranja, poručio je.
Dan oružanih snaga 2
Ministar obrane Josip Buljević podsjetio je na doprinos Oružanih snaga u jačanju zajednice. Uvijek su spremne pomoći građanima u najtežim situacijama i zbog toga uživaju veliko povjerenje građana, rekao je. Naglasio je da Vlada i Ministarstvo obrane daju punu potporu projektima modernizacije i opremanja Oružanih snaga koje su u tijeku. Pozornost ćemo i dalje posvećivati uvjetima života i rada u našim postrojbama, dodao je Buljević. Oružane snage pozvao je da temeljem zajedništva, odlučnosti i hrabrosti, odlikama koje su, kazao je, nosile pobjedničku vojsku na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom , “i dalje ulažu svoja znanja i energiju u rast Hrvatske”.
Dan oružanih snaga 3
Svečanost obilježavanje 25. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske nastavlja se u Športsko-rekreacijskom centru Jarun, gdje će se, uz cjelodnevni program, koji uključuje Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme OS RH i MUP-a, izložbu iz Vojnog muzeja i muzeja MUP-a te koncert Jazz orkestra OS RH, održati i padobranski skokovi pripadnika OS RH i MUP-a, pokazne vježbe Zapovjedništva specijalnih snaga i MUP-a, prikaz ceremonijalnih radnji Počasno-zaštitne bojne te letački program akrobatske skupine “Krila Oluje”.
Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *