Select your Top Menu from wp menus

Karamarko odlučuje o sudbini Hrvatske: I Božo Petrov spreman otići iz Vlade ako HDZ odustane od opoziva Oreškovića

Karamarko odlučuje o sudbini Hrvatske: I Božo Petrov spreman otići iz Vlade ako HDZ odustane od opoziva Oreškovića

Na predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku je veliki teret odluke o sudbini Hrvatske. Pokretanjem opoziva Tihomiru Oreškoviću će se prikloniti SDP-ovi zastupnici čime će s velikom vjerojatnošću doći do izglasavanja nepovjerenja dosadašnjem premijeru. HDZ za sada ima vrlo male mogućnosti za potvrdu novog premijera Zdravka Marića te slijede izbori koji će vrlo vjerojatno dovesti ponovno na vlast Zorana Milanovića. Da li građani Hrvatske žele ići u nove izbore koji će donijeti kontinuitet politke kakva je bila u proteklih 4 godine gdje su sustavno uništavane nacionalne hrvatske vrijednosti te gospodarski razvoj Hrvatske. To je pitanje koje si trebaju postaviti članovi i upravna tijela Hrvatske demokratske zajednice. Božo Petrov je spreman odstupiti iz Vlade ako HDZ odustane od opoziva. Sudbina Hrvatske je u rukama Tomislava Karamarka.

BOŽO PETROV održao će konferenciju za medije u Banskim dvorima u 17 sati.  Najavio je da je spreman odstupiti ako  HDZ povuče svoj prijedlog o smjeni premijera Oreškovića. “Nama nije do fotelja, nego do općeg interesa. Ponavljam da grijeha ne vidim, ali ako je u interesu Hrvatske spreman sam na  povlačenje.”

“Danas kad se vidi ono na čemu smo inzistirali da je na kraju Povjerenstvo utvrdilo. Ja na sebi ne vidim nikakve krivice. Ako će trebati platiti tu cijenu, ako će HDZ da bi se sačuvala ova Vlada ja morati otići, ja ću to učiniti. Za nas postoje te dvije opcije. Naravno, ako će nam dati konačno pravo i priliku, onda je prvi potez opoziv opoziva Oreškovića. To je mogućnost da se kriza riješi. Ili to ili novi izbori, gdje će se mogućnost preslagivanja dati u prave ruke a to su birači.“ – istakao je Božo Petrov.

Nešto ranije je Tomislav Karamarko izjavio da daje ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade RH te istakao da bi se na takav način trebali izjasniti i Orešković i Petrov te da će u četvratak glasati o opozivu premijera Oreškovića te pokušati formirati novu vladu. Odluku je objavio nakon potvrđivanja sukoba interesa u slučaju „konzultantica“.

Premijer Tomislav Orešković je istakao da vjeruje u nastavak suradnje Domoljubne koalicije i MOST-a te da će se nastaviti započeti projekti, a da će se o opozivu izjasniti tijekom četvrtka u Hrvatskom saboru.

Milan Glavinić/Novi Pogledi/foto: ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *