Select your Top Menu from wp menus

”ISLAMSKO SILOVANJE EUROPE”: Poljski magazin šokirao Europu, društvene mreže eksplodirale

”ISLAMSKO SILOVANJE EUROPE”: Poljski magazin šokirao Europu, društvene mreže eksplodirale

POLJSKI konzervativni tjednik wSieci  (”U mreži”šokirao je svijet tekstom Islamsko silovanje Europe naslovnicom na kojoj više tamnoputih ruku pokušava strgnuti zastavu Europske unije kojom je ogrnuta žena. Naslovnica je podijelila Europu. Kod jednih je izazvala zgražanje i podsjećanje na fašizam i nacizam, drugi je podržavaju pišući da su zemlje Višegradske grupe najzdravije tkivo Europe.

Alexandra Rybińska u novom broju tjednika wSieci piše:

Stanovnici stare Europe za novogodišnje događaja u Kölnu na bolan način su shvatili probleme koje proizlaze iz ogromnog priljeva imigranata. Prvi znakovi da nešto nije u redu bilo je mnogo ranije. I dalje ih se zanemaruje ili pokušava svesti na minimum u ime tolerancije i političke korektnosti.

foto: w Sieci
foto: w Sieci

Svjedoci smo sukobu dviju civilizacija u zemljama stare Europe – zapadne civilizacije i muslimanske civilizacije. Dvije civilizacije koja se u zadnjih 14 stoljeća nisu prestale boriti jedna protiv druge. Svaki od njih ima svoj ​​vlastiti identitet i povijest.

Ovdje treba pojasniti što znači riječ “civilizacije”. To je više od kulture, arhitekture, glazbe, gastronomije i načina odijevanja. To je i religijski pogled na svijet utemeljen na kršćanstvu ili islamu. Sukob ovih dviju civilizacija je neizbježan. U stvari nemoguće ga je zanijekati jer je već u tijeku. Muslimanima koji dolaze u Europu sukob sa zapadnom svijetom dio je kolektivne svijesti. To za njih znači njegovati svoj ​​identitet, bez obzira je li vezan za religiju ili ne. Europa je stoljećima bio nedostižan uzor civilizacijske zrelosti, utemeljen na kršćanskim vrijednostima, a danas se suočava s nihilizmom protivnika civilizacije, koji iz Afrike i s Bliskog istoka u Europu dolazi Balkanskom rutom i preko Mediterana.”

Rybińska na kraju teksta zaključuje da Europu ne ubijaju imigranti, Europa je počinila samoubojstvo otvaranjem svojih granica i citira britanskog povjesničara Arnolda Toynbeea koje je zapisao: “Civilizacije ne umiru, civilizacije čine samoubojstvo.”

Tekst je izazvao brojne reakcije u Europi, društvene mreže su eksplodirale. U dijelu javnosti u Europi stav poljskog tjednika prema imigrantima uspoređuje se s propagandom nacističke Njemačke i fašističke Italije.

S druge strane mnogi komentari na Facebooku podržavaju tjednik i zagovaraju useljeničku politiku zemalja Višegradske skupine nazivajući te četiri zemlje – Poljsku, Češku, Slovačku i Mađarsku – najzdravijim tkivom među zemaljama u Europi

Prikazana naslovnica i tekst nije prvi šokantni iskaz protivljenja Poljske politici Europske unije prema migrantima. Nedavno je 50 tisuća Poljaka zapalilo zastavu Europske unije nazvavši je ‘robovlasničkom’, a poljski zastupnik u EU parlamentu Janusz Korwin-Mikke zastupnike je šokirao izjavama o imigrantima:

foto: wSieci, pakao Europe
Foto: wSieci, pakao Europe

Poljska nema problem s imigrantima. Poljska ima problem s imigrantima koji, zahvaljujući apsurdnom dublinskom režimu, bivaju prisiljeni ostati u koncentracijskim logorima iako žele pobjeći iz Poljske u Njemačku i ostale zemlje EU. Zašto? Jer Poljska ima puno manju socijalnu pomoć! Kad bi potpuno maknuli socijalne programe, nitko ne bi dolazio u Poljsku ili bilo gdje u Europu živjeti na milostinji i novčanoj pomoći.

Ljudi voljni raditi, oni nešto i vrijede, ali ih se šalje natrag u njihove zemlje. Umjesto njih, mi uzimamo one koji ne žele raditi. To je suluda politika, a rezultat takve politike je da Europa polako postaje preplavljena ljudskim smećem. Još jednom ću ponoviti, ljudskim smećem koje ne želi raditi!

Amerika je sagradila svoju moć jer je uzimala imigrante koji su bili voljni raditi i koji nisu htjeli živjeti od socijalnih davanja. Uništavamo Europu ovakvom politikom i to će biti razlog pada Europe. Hvala vam”.

Piše: M. Marković/Foto:wSieci ( Prijevod s poljskog M. Glavinić)/Novi Pogledi

Facebook Comments

Vezani članci

”ISLAMSKO SILOVANJE EUROPE”: Poljski magazin šokirao Europu, društvene mreže eksplodirale

Objavljeno u: ”ISLAMSKO SILOVANJE EUROPE”: Poljski magazin šokirao Europu, društvene mreže eksplodirale
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.