Select your Top Menu from wp menus

HSS odabrao koaliciju sa strankom koja je gotovo uništila hrvatsku poljoprivredu pogodovanim natječajima

HSS odabrao koaliciju sa strankom koja je gotovo uništila hrvatsku poljoprivredu pogodovanim natječajima

Krešimir Beljak odvodi HSS u koaliciju sa SDP-om tako će nakon 16 godina ponovno jedan čelnik “demokršćanske” stranke potpisati ugovor sa socijaldemokratskom strankom kao što je tada napravio Zlatko Tomčić te pokazati da hrvatskim političarima nije važan ni svjetonazor, ni temelji političkog djelovanja, važan je samo osobni probitak i ostvarivanje osobnih ciljeva. 

Hrvatska seljačka stranka odabrala je predizbornu koaliciju sa strankom koja je provodila uništavanje hrvatskih obiteljskih gospodarstava pogodovanim natječajima u korist velikih poljoprivrednih tvrtki zbog kojih je Europska unija prozvala bivšeg ministra Tihomira Jakovinu te obustavila isplate svih poticaja iz europskih fondova.

Posebno zadovoljstvo je osjećao 5predsjednik stranke Krešimir Beljak koji je već dugo vremena okreće političku orijentaciju prema SDP-u. Beljaku ništa ne znače poražavajući rezultati koje je imala vlada Zorana Milanovića posebno u sektoru poljoprivrede, području koje oduvijek HSS svojata kao najvažniji resor koji kojim se HSS želi baviti. Da li ovakva odluka znači da bi i HSS mogao nastaviti kontinuitet hrvatske politike u zapostavljanju interesa malih tvrtki u odnosu na velike korporacije.

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak koji na lokalnoj razini u Samoboru koalira s SDP-om potvrdio je da očekuje izlazak nekih od utjecajnih članova HDZ-a koji neće ništa promijeniti u stranci jer izlasci i ulasci u stranku će biti i ubuduće.

Glavni odbor HSS-a je većinom od 87 glasova članova odbora podržao koaliciju sa SDP-om dok je protiv bilo 13 članova uz 5 suzdržanih.

Eurozastupnica Marijana Petir i bivši predsjednik Branko Hrg ostali su u manjini. Marijana Petir je isticala da je bolja varijanta za HSS samostalan izlazak na izbore od koalicije sa SDP-om, dok je Branko Hrg zastupao rješenje kojim bi HSS ostao koalicijski partner s HDZ-om s kojom su zajedno članice Europske pučke stranke u Europskom parlamentu.

Beljak je očito procijenio da će lakše dobiti podršku za njegovu lijevu orijentaciju prije nego HDZ završi izbor predsjednika i dok se HDZ bavi sam sa sobom u rješavanju otvorenih pitanja iz razdoblja upravljanja Karamarko – Brkić koje zadnjih dana bombardiraju javnost

M.Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP, fb Marijana Petir

vezani članci:

Europska komisija oštro protiv Tihomira Jakovine: Moguća kazna od 130 milijuna kuna zbog nepoštivanja kriterija EK

Tomislav Tolušić: Netko u bivšoj vladi treba kazneno odgovarati zbog dodjele stotina milijuna eura u pogodovanim natječajima

 

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *