Select your Top Menu from wp menus

Građani Hrvatske ogorčeni na Kovača nakon najave useljavanja migranata u Hrvatsku iz Turske?!

Građani Hrvatske ogorčeni na Kovača nakon najave useljavanja migranata u Hrvatsku iz Turske?!

Ministar vanjskih i europskih poslova je izjavio da će sukladno dogovoru EU i Turske, Hrvatska prihvatiti 500 migranata iz Turske. To je sporazum u Kojem će Turska za svakog primljenog migranta nazad iz EU dati jednog novog u EU. To su vrsni ministri članica EU ispregovarali. Naravno, ovakav sporazum su odbacile Mađarska i Poljska.

Njemačka, Turska i zapadnobalkanski bazen država naslov
Njemačka, Turska i zapadnobalkanski bazen država 

„Obvezali smo se primiti manje od 500 izbjeglica“ – istakao je ministar Kovač u razgovoru za RTL televiziju. Kako saznajemo ta obveza Hrvatske nastala je na posljednjem summitu Europske unije prije Uskršnjih blagdana. Taj projekt prihvata novih migranata iz Turske po sustavu „za svakog prihvaćenog migranta kojeg Europska unija vraća u Tursku, EU se obvezuje prihvatiti jednog novog migranta iz Turske. Ovaj dogovor članica Europske unije odbacile su Mađarska i Poljska.

Horizontala
Horizontala, osnova za njemački projekt povezivanja s Bliskim istokom su bliski odnosi Hrvatske i Srbije

 

Reakcije građana Hrvatske su bile očekivano negativne na ovakvu useljeničku vanjsku politiku kakvu provodi Vlada Republike Hrvatske, te se izražava sumnja na zakonitost takvih odluka jer bi se takve odluke morale donositi referendumom smatraju neki građani.

Podsjetimo danas ovako slijepo slijediti migrantsku politiku njemačke kancelarke je vrlo opasno za nacionalni suverenitet Hrvatske, u uvjetima kad čak i u Njemačkoj raste značajan otpor takvoj politici uslijed rasta nasilja, kriminala te jačanja neonacističkih snaga tako da se čak i bivši čelnik CDU-a Helmut Kohl otvoreno suprostavio takvoj politici Angele Merkel te u svojoj poznoj dobi od 86 godina najavio sastanak s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom kojim bi izrazio podršku njegovom programu zaštite nacionalnog suvereniteta članica Europske unije.

Njemački pogled na države Nove Europe

Dok Hrvati masovno napuštaju Hrvatsku zbog nepokretanja reformi, stvaranja antipoduzetničke klime, izostanka investicija, rasprodaje državne imovine, vanjska politike Hrvatske je usmjerena na izvršavanje zapovjedi Bruxellesa, Berlina, Haaga i drugih centara moći kojima nije u interesu stabilna i gospodarski snažna Hrvatska. Građani Hrvatske su željeli promjene, na predsjedničkim izborima odbacili su politiku Ive Josipovića, odbacili su politiku jačanja zapadnobalkanskih asocijacija, projekta koji je na snazi od 2000 godine te prihvatili novu vanjskopolitičku odrednicu koju je svojim programom najavila Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Čekali su se izbori, formula je bila jasna: jačanje nacionalnog suvereniteta Hrvatske, pokušaj jačeg međunarodnog utjecaja Hrvatske i pronalaska saveznika na tom području koji će podržati ideje i ciljeve Hrvatske kako bi se ojačao međunarodni položaj Hrvatske. Snažan zamah je pokrenut u članicama Višegradske grupe, odnosno srednjeeuropskim tranzicijskim članicama Europske unije iz tzv. Nove Europe. Na valu promjena koje su pokrenute u Mađarskoj i Poljskoj stvorio se obrazac koji su hrvatski konzervativni  i demokršćanski političari samo trebali prekopirati i pokazati jasan program razvoja i zaštite nacionalnih interesa. Međutim, sve je to izostalo, izostala je jasna politička odrednica kod Domoljubne koalicije gdje su se ispreplitali  privatni interesi i poltronstvo međunarodnim institucijama, prvenstveno zahtjevima Europske komisije i stavovima njemačke kancelarke Merkel.

Prevelika vezanost Hrvatske demokratske zajednice na njemački CDU čak i u onim segmentima koji se nedvojbeno štetni za hrvatske nacionalne interese kao i interese Europske unije ukazuje na nepostojanje svojeg programa kojim bi se štitili nacionalni interesi Hrvatske. Takva politika je dovela do pat pozicije u parlamentarnim izborima gdje je za slaganje koalicijske vlade bilo potrebno aktivirati političku korupciju, jer kako drugačije nazvati trgovinu sa raspodjelom ministarstava, javnih poduzeća, ustanova i drugih državnih institucija.

Stvorena je takva klima u kojoj beznađe raste iz dana u dan. Premijer najavljuje rasprodaju devastirane imovine, najavljuje potencijalne „kupce“ za poljoprivredna zemljišta o kojima se javnim pogovorom dolazi do zaključka da se radi o nekim „investitorima“ čije su investicije uglavnom zabranjene na čitavom području Europske unije. Premijer najavljuje prodaju hotela u državnom vlasništvu jer kao država se ne treba baviti hotelijerstvom, inače jedinom preostalom profitnom granom u Hrvatskoj. Nema tvornica, nema investicija, nema novih radnih mjesta, a sad se najavljuje gašenje i ono malo preostalog gospodarskog potencijala.

Nedavne afere otkrivene unutar MUP-a RH, stanje oko tajnih službi, javnog natječaja o nabavi vojnih zrakoplova, nestanak imovine vrijedne 16 milijardi eura u DUUDI-ju, otpis „neperspektivnih“ vojarni na Lošinju ukazuje na ozbiljne probleme u kojima se nalazi Hrvatska. Da li će HDZ i njegova nova doktrina utapanja u zapadnobalkanski bazen za potrebe njemačkog spoja sa Bliskim istokom  biti zadnji čavao na lijes hrvatske suverenosti i samostalnosti.

Sve više se udaljavaju projekti Jadran  – Baltik koji su davali nadu jačeg povezivanja s državama srednje Europe, posebno nakon zadnjih dogovora za pokretanje projekta željezničkog povezivanja od Kopra preko Budimpešte, Bratislave, Varšave i dalje prema bjeloruskoj granici. Hrvatska ostaje i dalje slijepo crijevo ograđeno žicom od schengenske Europe. E pa hvala vam hrvatski dužnosnici na tome gdje ste doveli Hrvatsku.

Da li su građani koji su željeli promjene, stvarno željeli ovakav scenarij ili ste ih s temama lustracije, Inicijative Jadran-Baltik, obračuna za ostacima zločinačkog komunizma jednostavno prevarili kao i svaki put do sada. Hvala Vam za sve gospodo Orešković, Karamarko, Petrov i Kovač, hvala vam što ste još jednom uspjeli prevariti hrvatski narod.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija P.M/NP

Facebook Comments

Građani Hrvatske ogorčeni na Kovača nakon najave useljavanja migranata u Hrvatsku iz Turske?!

Objavljeno u: Građani Hrvatske ogorčeni na Kovača nakon najave useljavanja migranata u Hrvatsku iz Turske?!
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.