Select your Top Menu from wp menus

Glavaš: Hrvatskoj je potreban HRVATSKI ORBAN zbog zaštite hrvatskih nacionalnih interesa

Glavaš: Hrvatskoj je potreban HRVATSKI ORBAN zbog zaštite hrvatskih nacionalnih interesa

Svjedočimo zaoštravanju odnosa Srbije prema Hrvatskoj, a ne Hrvatske i Srbije. U zaštiti nacionalnih interesa i utjecaju na donošenje odluka u Bruxellesu i svjetskim centrima moći Hrvatskoj je potreban ‘hrvatski Orban’, a ne nekakvi briselski i NATO-činovnici.

U susret prijevremenim izborima koji će se održati 11. rujna 2016.godine, HDSSB izlazi u 4 i 5 izbornoj jedinici gdje će u petoj izbornoj jedinici partner HDSSB-u biti Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i zastupnica u EU parlamentu koja će biti na drugom mjestu iza predsjednika stranke Dragana Vulina. U jeku posljednjih teških optužbi Srbije prema Hrvatskoj, svoje mišljenje je za Globus iznio Branimir Glavaš, osnivač HDSSB-a i nositelj 4 izborne liste koalicije HDSSB i HKS.

“Svjedočimo zaoštravanju odnosa Srbije prema Hrvatskoj, a ne Hrvatske i Srbije. U zaštiti nacionalnih interesa i utjecaju na donošenje odluka u Bruxellesu i svjetskim centrima moći Hrvatskoj je potreban ‘hrvatski Orban‘, a ne nekakvi briselski i NATO-činovnici” – kaže u velikom predizbornom intervjuu Globusu Branimir Glavaš,

“Hrvatska vodi podaničku politiku preko institucija predsjednika Republike, ali i preko tehničkog premijera Oreškovića. Te su dvije institucije sukreatori vanjske politike i kod mene oboje nemaju prolaznu ocjenu. Kao država moramo imati više hrabrosti, znati se pozicionirati i konzumirati činjenicu da smo ravnopravna članica zajednice europskih država, a ne kad se odlučuje biti kao pudlice pod stolom. Ili nas za stolom uopće nema” – istakao je Glavaš.

O velikim naporima predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da ubrza normalizaciju hrvatsko-srpskih odnosa, za što je dobila pohvale i u domovini i u svijetu, nema dobro mišljenje:

“Da je predsjednica srljala u zagrljaj Vučiću na mostu u Bogojevu kao guska u maglu, potvrđuje ponašanje Aleksandra Vučića, ali i cijelog državnog vrha Srbije proteklih mjesec dana. Vučić je bio aktivni sudionik velikosrpske agresije na Hrvatsku još devedesetih godina i takvu se čovjeku ne ide u zagrljaj na državnoj granici. On je osoba kojim se trebaju baviti DORH, policija i hrvatsko pravosuđe, a ne susretati se s njime kao državnikom” – napominje Glavaš kritički  predsjednici Republike i dodaje: “Vučića treba hapsiti, a ne dopuštati da se šepuri na predsjedničkoj inauguraciji na Markovu trgu u Zagrebu.”

Na kraju je Glavaš dodao da se HDSSB kao regionalna stranka ne bori samo za glasove desnog biračkog tijela već i za glasače centra te umjerenih lijevih regionalista. HDSSB/HKS koalicija očekuje privući i velik dio tradicionalnih birača HDZ-a razočaranih Andrejem Plenkovićem i njegovim mentalitetom bruxelleskog činovnika koji s izvornih HDZ-om nema ništa. Posebno je istakao da očekuje velik broj “zdravih” starčevićanaca desnice i centra, a ekstremne glasove  ostavlja Peri Ćoriću .

M.Glavinić/Novi Pogledi, izvor: Globus

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *