Select your Top Menu from wp menus

GENERAL Glasnović: Hrvatska se suočava s dvije krize

GENERAL Glasnović: Hrvatska se suočava s dvije krize

Saborski zastupnik i general Hrvatske vojske Željko Glasnović postavlja pitanje zašto hrvatska politika danas sliči na konjski sajam? Zato jer ne samo političari već i veliki dio pučanstva su odavno napustili vladavinu naravnog moralnoga zakona.

Hrvatska se od samostalnosti suočava s dvije krize.

 Prva kriza je moralno-etička. Oni koji su upravljali hrvatskom državom od završetka Domovinskog rata još nisu shvatili da politika bez morala više nema budućnosti. Ovih dana tv ekrani se pune izjavama ljudi koji bi u svakoj normalnoj državi odavno bili isključeni iz javnog života. Gledamo polaznike kumrovečke škole, članove bivšeg centralnog komiteta i serijskih provalnika automobila kako komentiraju sadašnju političku krizu.

Druga kriza je kriza upravljanja državom. Oni koji su do sada vodili državu su dokazali da ne znaju temeljna načela vođenja i zapovjedanja. Da su radili svoj posao odavno bi ustrojili efikasan pravni sustav i proveli retroaktivno zakone koji će se baviti ratnim profiterstvom, privatizacijom i podrijetlom imovine.

Ako je politika određivanje prioriteta, zašto smo totalno odstranili hrvatsku dijasporu, zašto Hrvatska danas sliči na jednu balkansku paradajz republiku? Odgovor je opet jednostavan: zato što su je vodili pojedinci i interesne skupine koje su uvijek stavili partiju ispred države.

Oni su davno zamijenili seosku lukavost za mudrost. Ovih dana, ne samo političari moraju donijeti odluke koje su u skladu s kršćanskom savjesti. Doktrinarna nota koju je odobrio sv. Ivan Pavao II govori nam kako moramo glasati za one koji vidimo da su najbolji ili najmanje loši.

Ako političari ne pokrenu korjenite promjene ima onih koji će ih podsjetiti na njihovu dužnost prema narodu i državi. Za kleptokrate koji su destruirali hrvatsku državu jedno upozorenje:

NEĆETE DUGO SPAVATI SAN PRAVEDNIKA.

Bog i Hrvati

General Željko Glasnović

Ovom objavom zastupnika Hrvatskog sabora Željka Glasnovića objavljenom na njegovoj facebook stranici, general jasno upozorava političke elite na njihovu odgovornost prema sadašnjoj krizi u kojoj svi trebaju odstraniti svoje osobne interese i želje interesnih zajednica u korist Republike Hrvatske te još jednom podsjeća javnost Hrvatske na nepotrebno zanemarivanje hrvatske dijaspore koja MORA imati značajniju ulogu u kreiranje politike Hrvatske.

Milan Glavinić/Novi Pogledi/Foto: Maxportal

Facebook Comments

Vezani članci

1 Komentar

  1. Pingback: Opasan hrvatski ples na rubu provalije | Novi Pogledi

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *