Select your Top Menu from wp menus

Europski konzervativci i reformisti žele temeljitu reformu Europske unije

Europski konzervativci i reformisti žele temeljitu reformu Europske unije

Na izvanrednoj sjednici Europskog parlamenta koja se održala na temu britanskog Brexita i požurivanja Velike Britanije  za aktivaciju članka 50 Lisabonskog sporazuma Ruža Tomašić je jedina od hrvatskih eurozastupnika glasala protiv tog prijedloga te tražila raspravu o razlozima koji su doveli do Brexita. Europski konzervativci i reformisti žele temeljite reforme kako bi se spriječio nastanak “superdržave” koji su pokrenule Njemačka i Francuska objavljenim dokumentom “Snažna Europa u svijetu nesigurnosti”

Ruža Tomašić je jedina od hrvatskih eurozastupnika glasala protiv rezolucije o ishodu referenduma u Velikoj Britaniji tražeći da se pokrene rasprava o razlozima koji su doveli do Brexita

Na izvanrednoj sjednici EP-a jedina sam među hrvatskim zastupnicima glasovala PROTIV Rezolucije o ishodu referenduma u UK-u!  -objavila je Ruža Tomašić na svojoj službenoj fb stranici

– Parlament požurivanjem britanskih vlasti da što prije aktiviraju članak 50. Ugovora želi izbjeći raspravu o razlozima zbog kojih su britanski građani glasovali za izlazak iz Unije, što smatram opasnim i neodgovornim. Također, ne mogu podržati nove pozive na daljnju političku integraciju i pretvaranje Unije u superdržavu! – napisala je Ruža Tomašić na svojoj facebook stranici.

O želji europskih konzervativaca i reformista da se pokrene velika reforma Europske unije u borbi protiv federalne Europe:

Europski konzervativci i reformisti danas su potvrdili svoju posvećenost velikoj reformi EU-a i borbi protiv federalne Europe. Nećemo odustati!  – napisala je eurozastupnica Ruža Tomašić.

M.Glavinić/Novi Pogledi, foto: fb Ruža Tomašić

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *