Select your Top Menu from wp menus

Duda: Hoćemo EU koja će pomagati svojim članicama

Duda: Hoćemo EU koja će pomagati svojim članicama

Poljski predsjednik Andrzej Duda se u srijedu sastao sa svojim slovačkim kolegom Andrejem Kiskom, komentirajući „Brexit“ Duda je izjavio kako je odluka Britanaca da iziđu iz EU donesena na prošlotjednom referendumu znak da europske zajednice žele Uniju koja pruža pomoć, daje slobodu, a ne onu koja stoji članicama na putu i samo im šalje zahtjeve.

Dodao je kako ovo uvjerenje dijele starije članice, koje žele EU onakvom kakva je trebala biti od početka i koja je pomogla tim zamljama da postanu ekonomski moćne, a Poljska će krenuti tim smjerom u budućim prijedlozima Uniji, čime bi se trebala ojačati suradnje unutar okvira Višegradske skupine i Europske unije.

Treba spomenuti da iako su nedavno događaji zasjenili sukobe Poljske i Europske komisije oni još uvijek ostaju otvoreni. Komisija i dalje prigovara Poljskoj oko promjene zakona o Ustavnom sudu, novom zakonu nadzora kao i reforme medija. Razrješenje procedure o vladavini prava koje je Komisija pokrenula još se čeka nakon što je Poljska odbila zadane rokove za odgovor.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *