Select your Top Menu from wp menus

Dijaspora skupila 3970 potpisa za Zlatka Hasanbegovića

Dijaspora skupila 3970 potpisa za Zlatka Hasanbegovića

Iako službeno nije istaknuo svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, Zlatko Hasanbegović ima izuzetno široku potporu među glasačima HDZ-a. kako u Hrvatskoj tako i u dijaspori. Dijaspora je skupila za svojeg predsjedničkog kandidata 3970 potpisa.

Zasad je svoju kandidaturu javno istaknuo i potvrdio Andrej Plenković, a ostali HDZ-ovi prvaci o tom potezu razmišljaju. Za popularnog ministra kulture poštovatelji su, međutim, već počeli skupljati potpise, kako bi bili spremni za slučaj da se odluči na kandidaturu.

Potpisa je, kažu nam insideri, čak 3970 samo iz dijaspore.

Nije, dakle riječ o cjelovitom broju, ali je prekogranična potpora ovom povjesničaru svakako znakovita u kontekstu njegovog mogućeg uključivanja u izbornu utrku, o kojem, tvrde insideri, ozbiljno razmišlja.

Jedan od razloga za takvu eventualnu odluku je svakako entuzijastična potpora i zamolbe mnogih članova da se na taj način reprezentira njihova politička volja.

“Konačnu odluku ću donijeti kada za to dođe vrijeme, na temelju prosudbe što je najbolje za stranku u osjetljivom predizbornom trenutku, ali i za političko-nacionalne vrijednosti koje zastupam”, kazao je u nedjelju Hasanbegović.

izvor: direktno.hr

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *