Select your Top Menu from wp menus

Davor Ivo Stier o partijsko-seljačkoj slozi: Oni koji vjeruju u Boga i seljačku slugu prepoznat će HDZ

Davor Ivo Stier o partijsko-seljačkoj slozi: Oni koji vjeruju u Boga i seljačku slugu prepoznat će HDZ

Davor Ivo Stier, glasnogovornik izborne kampanje Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a, dao je izjavu za HRT u povodu današnjeg predstavljanja programa tog kandidata.

Na upit može li program za predsjedničke izbore unutar HDZ-a  biti i program za izvanredne parlamentarne izbore, Davor Ivo Stier je odgovorio slijedeće

“Ovo je program za unutarstranačke izbore i zato ima elemente poput referenduma unutar stranke, proširivanje modela ‘jedan član jedan glas’ i na druge razine unutar HDZ-a, ali naravno daje i smjernice za onaj program koji ćemo prezentirati za parlamentarne izbore u rujnu. Kolegica Maletić razrađuje taj plan s vrlo konkretnim porukama i javnost će biti na vrijeme obaviještena o tome”.

Novinar ga je pitao znači li to da se rješava Karamarkovih kadrova.

“Izabrat ćemo novog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i bit će jedan tim ljudi koji će nositi i jednu novu poruku tako da će te vrlo brzo vidjeti na koji će način to sve biti posloženo, ali test će biti kakve će biti liste i tu će biti mjesta za one najkvalitetnije”, rekao je Stier.

Komentirao je i odluku HSS-a da ide s SDP-om te kako će nova partijsko-seljačka sloga utjecati na budućnost političkog života u Hrvatskoj.

“Beljak i Jambo odlučili su ići kod Milanovića, sada je jasno da smo mi jedina moderna demokršćanska opcija i vjerujem da će i birači kojima je stalo do ‘vjere u Boga i seljačku slogu’ to prepoznati. Mi idemo s jednim modernim programom jedne suverene demokršćanske stranke i s time ćemo naravno ići na izbore u rujnu”.

S desnicom ili ne?

“Kažem, o svemu kako ćemo posložiti tu priču vrlo brzo ćemo obavijestiti hrvatsku javnost, ali je bitno da je HDZ tu središnja snaga za hrvatski razvoj”, zaključio je Davor Ivo Stier.

M.Glavinić/Novi Pogledi, Kamenjar.com, foto: epp.eu

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

1 Komentar

  1. antun

    Kao HDZ ovac moram reci idete mi vise na zivce svojim NE cinjenjem nakon domovinskog rata. Sve sto je celnistvo radilo radilo je na stetu ugleda stranke i brojnog postenog clansta. Mozda bi je trebali ocistit od Kukolja ili osnovat HDZ 90′

    Reply

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *